Milieukeur

SMK PUBLICEERT JAARVERSLAG 2006

Het jaarverslag 2006 van SMK (Stichting Milieukeur) biedt een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van Milieukeur (non-food en agro/food), de Barometer Duurzaam Terreinbeheer, Europees Ecolabel, Groen Label Kas, de Maatlat Duurzame Veehouderij en informatie over de Testronde gelijkwaardigheidtoetsing Duurzaam geproduceerd hout (BRL-Hout).

Ontwikkelingen
Het Jaarverslag 2006 geeft gedetailleerd inzicht in de ontwikkeling, continuering of aanscherping van criteria voor productgroepen, diensten en bedrijfsprocessen. Voorbeelden: het certificeringstraject voor duurzaam geproduceerde gouden sieraden; een 40-tal autowasstraten dat op basis van fors aangescherpte criteria werd gecertificeerd met Milieukeur; de ontwikkeling van de Barometer Duurzame Bloemist in samenwerking met 80 zakelijke bloemisten en de ontwikkeling van een certificatieschema voor het Milieu Platform Zorgsector met deelname van 60 organisaties.
Maar ook is een duurzame autoschadeverzekering in voorbereiding, is er overleg met de branche om te komen tot een Milieukeurmerk Binnenvaart, onderzoeken 60 microbrouwerijen van het Klein Brouwerij Collectief de mogelijkheden van certificatie met Milieukeur evenals de Nederlandse blauwe bessentelers. En bij meer dan 25 Keurslagers is nu varkensvlees met Milieukeur verkrijgbaar door ondertekening van een ketenbreed convenant over de duurzaamheidsaspecten bij de productie van varkensvlees.
Dit, en nog heel veel meer, staat te lezen in het Jaarverslag 2006.

SMK, kompas voor duurzaam ondernemen
Nu de belangstelling voor duurzaamheid binnen alle sectoren van de maatschappij doordringt is het eens temeer van belang dat eisen gesteld aan duurzaam ondernemen inzichtelijk, betrouwbaar en controleerbaar zijn. SMK toont aan dat zij voor een veelheid aan producten, processen en diensten in staat is om - samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden - zowel eenduidige als gelaagde criteria met milieu- én sociale elementen te ontwikkelen dan wel te toetsen. Zo fungeert SMK als kompas voor duurzaam ondernemen. Het Jaarverslag 2006 biedt daarvoor uitgebreide verantwoording en informatie.

Klik op deze link voor het Jaarverslag 2006: Zie het origineel

Laatst gewijzigd: 08 mei 2007