Gemeente Lelystad

Burgemeester van Lelystad stelt coffeeshopbeleid 2007 vast

De burgemeester van Lelystad heeft het Coffeeshopbeleid 2007 vastgesteld. In dit beleid zijn de criteria vastgelegd waaronder zich in Lelystad een coffeeshop mag vestigen en staan de regels ten aanzien van de exploitatie van een dergelijke coffeeshop.

Het beleid is geldig vanaf de dag na de officiële bekendmaking daarvan deze week in de FlevoPost.

Criteria

De in Lelystad te vestigen coffeeshop moet minimaal op 250 meter afstand liggen van scholen, jongerencentra of andere ontmoetingsplekken voor de jeugd. Ook de tijden waarop de coffeeshop open mag, zijn ten opzichte van het eerder vastgestelde beleid enigszins aangepast.

Mogelijke locatie

Met het nieuwe afstandscriterium als uitgangspunt gaat burgemeester Horselenberg nu op zoek naar mogelijke locaties binnen het centrumgebied (Stadshart en Lelycentre). Een kansrijke locatie is een plek naast het parkeerservicebureau van Stichting Perspectief. Maar ook andere locaties zijn nog mogelijk.

Coffeeshopbeleid

De gemeenteraad heeft onlangs met instemming kennis genomen van het beleid van de burgemeester. De tekst van het coffeeshopbeleid is in te zien in het Infocentrum in de hal van het stadhuis of hieronder te downloaden. Tegen het besluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.
* Tekst coffeeshopbeleid

---