Politie Gelderland-Zuid

Tweemaal aangehouden met drank op

Tiel, 08-05-2007 o In de nacht van maandag op dinsdag controleerden agenten op de Stationsstraat in Tiel een automobilist op het gebruik van alcohol. De eerste blaastest gaf aanleiding om de man, een 28-jarige inwoner van Gorinchem, aan te houden en voor een ademanalyse over te brengen naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies de man 360 ug/l terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van 3 uur. Omdat de man zich recalcitrant gedroeg hadden de agenten het vermoeden dat de man toch weer zou gaan rijden. Hem werd uitdrukkelijk te verstaan gegeven dat hij zich opnieuw aan een misdrijf zou schuldig maken als hij weer zou gaan rijden.
Enkele minuten nadat de man het politiebureau had verlaten zagen agenten hem toch in zijn auto stappen en met grote snelheid wegrijden. Daarop is de achtervolging ingezet en kon de verdachte op de Waterstraat opnieuw worden aangehouden. Hij is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingenomen en opgestuurd naar het CBR. (03)