Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie pakt twee mannen op na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 8-5-2007 11:16:51

VOORTHUIZEN - Op een camping in Voorthuizen heeft de politie maandagavond en de daaropvolgende nacht twee mannen aangehouden wegens huiselijk geweld. Het gaat om een 21-jarige Barnevelder en een 55-jarige man uit het Belgische Gent. Beide mannen zijn voor nader verhoor ingesloten.

Even na elf uur werd de politie te hulp geroepen bij een vakantiewoning van een stel uit Barneveld. Volgens de 19-jarige vrouw had haar 21-jarige vriend haar tijdens een ruzie enkele keren geslagen. De vrouw wist de woning uit te vluchten en waarschuwde de politie. Het slachtoffer bleek niet zichtbaar gewond maar deed wel aangifte. In de woning van het stel vonden agenten later ook een zogenoemd `balletjespistool' dat onder de wapenwetgeving valt. Het wapen is in beslag genomen.

Onder invloed
Terwijl de agenten bezig waren met de afhandeling van de ruzie tussen het stel uit Barneveld werden ze door een andere bewoonster aangeklampt. Deze vrouw, een 50-jarige Voorthuizense, verklaarde zojuist te zijn mishandeld door haar vriend, de 55-jarige man uit Gent. Deze man werd even later rijdend in een auto op de camping aangetroffen en aangehouden. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol te hebben gereden. Van een strafbare hoeveelheid alcohol is later echter niet gebleken.
(07-072156 / 072163)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse (71) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 8-5-2007 11:14:46

WAGENINGEN - Op de rotonde aan de Lawickse Allee, nabij de Troelstraweg in Wageningen is maandagochtend een 71-jarige vrouw gewond geraakt nadat ze betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer reed omstreeks kwart voor elf op haar snorfiets en werd op de rotonde aangereden door een bestelauto, bestuurd door een 21-jarige plaatsgenoot. De Wageningse werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de verklaring van de automobilist was hij ondanks zijn lage snelheid geslipt als gevolg van gladheid door de regen. Door de politie was geen drank- of drugsgebruik geconstateerd. (07-071759)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ongevallen door glad wegdek

Publicatiedatum: 8-5-2007 11:13:28

BARNEVELD/NIJKERK - In de omgeving van Barneveld en Nijkerk hebben zich maandag enkele ongevallen voorgedaan als gevolg van glad wegdek door regenval. Ook op andere plaatsen in het district West-Veluwe Vallei deden zich dergelijke ongevallen voor overigens zonder ernstige gevolgen.

In Kootwijkerbroek raakte rond half op de Garderbroekerweg een 29-jarige vrouw uit die plaats met haar auto van de weg. In een bocht in de weg begon haar auto te slippen waarna deze in een sloot belandde. De vrouw en haar ongeveer anderhalfjarige dochter, die ook in de auto zat, bleef ongedeerd. Op de Rijksweg in Voorthuizen gebeurde rond half drie een soortgelijk ongeval op de Rijksweg. Daar belandde een 66-jarige automobiliste uit Veenendaal ook met haar auto in de sloot als gevolg van glad wegdek. De Veenendaalse bleef daarbij ook ongedeerd.

Nijkerk
Een 34-jarige vrouw uit Amersfoort raakte even voor vijf uur op de Amersfoortseweg in Nijkerk met haar auto van de weg en kwam ook in een sloot terecht. Ook de Amersfoortse kwam er zonder verwondingen vanaf. Bij dit ongeval zou eveneens glad wegdek als gevolg van regen een rol hebben gespeeld. Bij alle drie de ongevallen was geen drank in het spel, aldus de politie.
(07-071725 / 071981 / 072066)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---