Dienstenbond CNV

Nieuws

Principe-akkoord CAO Omroeppersoneel

8 mei 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, Publieke omroep, nieuws homepagina dibo

Na anderhalf jaar onderhandelen over de modernisering van de CAO voor het Omroeppersoneel is er onlangs een principe akkoord gesloten voor een nieuwe CAO! De hoofdlijnen van het akkoord zijn in deze info opgenomen. De hele tekst is namelijk nogal lijvig maar in te zien en te downloaden op de pagina voor de Publieke omroep.

Looptijd:
Er is een looptijd afgesproken van 24 maanden, ingaande 1 april jl. Een langere looptijd bood de werkgever meer ruimte voor een meer interessante loonsverhoging en bovendien zijn alle partijen gediend bij een periode van rust in deze CAO omdat er door de modernisering al het één en ander is gewijzigd.

Beloningsmaatregelen:

*

* De decemberuitkering wordt in 2006 met 0,25% verhoogd naar 5,75% en in december 2008 weer met 0,25% naar 6%. Een volledige 13e maand (wat iets meer dan 8% is) komt zo in de toekomst meer en meer binnen bereik.

* De tarieven voor de bereikbaarheidsdiensten worden met ingang van
1 juli 2007 verhoogd met 25%.

* De tarieven voor de niet regelmatige diensten (NRD) worden met ingang van

1 januari 2008 jaarlijks geïndexeerd.

* De werkgeversbijdrage voor de kosten van de zorgverzekering wordt in het kalenderjaar 2008 verhoogd tot Euro 30,- per maand.

Functieraster Publieke Omroep/Handleiding Functiewaardering: Het functieraster is geactualiseerd. Dat betekent concreet dat er nieuwe beschrijvingen van de referentiefuncties zijn gemaakt. De organisaties moeten zelf zorgdragen voor functiebeschrijvingen.

Beoordelingskwalificaties:
Op dit moment wordt u beoordeeld op basis van een vierpuntsschaal. Door toepassing van deze schaal wordt u binnen uw schaal beloond op basis van de kwalificatie van uw functioneren. Deze vierpuntsschaal zal worden vervangen door een vijfpuntsschaal.
Dat betekent concreet dat de gemiddelde beloning weliswaar met een kwartprocent afneemt maar de te ontwikkelen norm met een kwartprocent toeneemt. Er is nu een kwalificatie bijgekomen, namelijk boven de norm functioneren. Deze wordt beloond met 3%. Omdat het kennelijk nog wel eens voor komt dat er geen beoordeling in een jaar plaatsvindt (terwijl u daar wel recht op hebt!),is er een zgn. defaultregeling bedacht.
Als de beoordeling niet plaatsvindt heeft u recht op 2,5% verhoging binnen de schaal.

Regeling reïntegratie bij functieongeschiktheid: Er is een nieuwe regeling voor reïntegratie bij functieongeschiktheid. Dit is de vervanging van het oude artikel 18. Al eerder heb ik u daarover in een info uitgebreid geïnformeerd. De nieuwe tekst is komen te staan in hoofdstuk 5 wat verder over employability handelt.

Niet Regelmatige Diensten:
De enige wijziging hierover is dat indien de werkgever binnen zijn/haar organisatie een verandering wil aanbrengen in het systeem van de NRD en/of de toekenning van vergoedingen zoals beschreven in deze CAO, hij/zij dat dient te doen in overleg met de vakorganisaties. Tot aan dit moment hebben wij van werkgeverszijde nog geen signaal ontvangen dat dit voornemen bestaat.

Er zijn daarnaast nog talloze tekstuele wijzigingen opgenomen in de nieuwe CAO over onderwerpen welke in het kader van de modernisering in een eerder stadium aan de orde kwamen en nog niet altijd waren verwerkt.

Graag verwijs ik u voor de gehele tekst naar de rechterkolom op de pagina van Publieke omroep.

Indien u de tekst van het protocol graag toegezonden wilt hebben, verzoeken wij u ons dat kenbaar te maken door even te bellen naar ons kantoor in Hilversum, telefoonnummer: 035-6460580.

Wij leggen het principe-akkoord met een positief stemadvies aan u voor omdat we het gevoel hebben een behoorlijk resultaat te hebben bereikt! Wilt u uw reactie voor vrijdag 18 mei a.s. aan ons kenbaar maken?! Dit kan per e-mail.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper op ons kantoor te Hilversum. Mailen kan ook naar a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl
Als u hiervoor kiest bewaren wij uw emailadres zodat we u nog sneller kunnen informeren.

CNV Media heeft veel leden in het wereldje van de (regionale) omroepen. We willen graag nog sterker worden en vragen u ons daarbij een handje te helpen. Overtuig uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap. We zijn de goedkoopste vakorganisatie en bovendien is de rechtsbijstand ook voor privé-situaties kosteloos inbegrepen! Overtuig uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap. Hij of zij kan zich aanmelden via onze website.

Met ingang van 1 juli 2007 worden de salarissen verhoogd met 2,25%. Op 1 april 2008 worden de salarissen verhoogd met 2,75%. Samen dus 5% in 2 jaar!