Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 08-05-2007

Aangehouden met nepvuurwapen

DEN DOLDER- Op maandagochtend werd man aangehouden met een vuurwapen. Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie de melding dat er een persoon was bedreigd met een vuurwapen aan de Doldersweg. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een 41-jarige man uit Utrecht aan. Hij had een nepvuurwapen bij zich en werd direct aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na bedreiging

ZEIST- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit. Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie de melding dat een 28-jarige man uit Zeist bedreigingen naar zijn hoofd had gekregen nadat hij zijn beklag had gedaan van geluidsoverlast. Deze bedreigingen waren gedaan door een 33-jarige buurtgenoot. De politie werd gewaarschuwd. Toen de agenten de 33-jarige man aanhielden begon familie van hem zich met de aanhouding te bemoeien. Een man wilde de agenten te lijf gaan met een steelpan. Door te dreigen met peperspray konden de agenten erger voorkomen.

Waarschuwing voor nepcollectanten

BUNNIK Donderdag 3 mei kreeg een man op de Koning Willem III straat achterdocht toen er twee collectanten aan de deur kwamen.

Om 12.30 uur kwamen er twee jongens bij de man aan de deur die zeiden te collecteren voor de stichting Rak van ongemak, een kindervakantieboerderij. De jongens gaven de bewoner een primitief gefabriceerde legitimatiekaart met daarop hun fotos. De bewoner zei tegen de jongens even naar binnen te gaan om geld te pakken en liet ze buiten wachten. Het duurde de collectanten kennelijk te lang of ze vreesden dat de man de politie zou bellen want toen hij terugkwam waren de jongens gevlogen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt bewoners die door dezelfde collectanten zijn opgelicht om alsnog aangifte te doen. Verder waarschuwt de politie bewoners om alert te zijn en bij verdachte situaties zoals in deze zaak de politie te bellen.