Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bromfietster breekt arm bij ongeval

Publicatiedatum: 8-5-2007 12:04:52

DIEREN - Een zeventienjarige bromfietster uit Doesburg is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Dieren. De Doesburgse liep hierdoor een gebroken arm op. Het ongeval gebeurde om kwart voor vier op de Harderwijkerweg. Een twintigjarige man uit Rhenen reed met zijn auto en aanhanger over de Prinses Irenelaan toen hij rechtsaf de Hardewijkerweg insloeg. Hierbij zag hij vermoedelijk het slachtoffer over het hoofd, die over de Hardewijkerweg reed met haar bromfiets. De zeventienjarige zou hard moeten remmen om de auto te ontwijken en kwam ten val. Vervolgens zou zij tussen de auto en de aanhanger van de Rhenenaar zijn in gegleden waarna de aanhanger over haar arm heen reed. Het meisje is per ambulance naar het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem vervoerd. Geen van beiden had gedronken, aldus de politie. (07-072034)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Politie houdt winkeldieven aan

Publicatiedatum: 8-5-2007 12:04:35

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft maandagmiddag in totaal drie winkeldieven aangehouden. Omstreeks half twee liep een twintigjarige man uit Arnhem tegen de lamp toen hij in een winkel aan het Velperplein een computerspel ter waarde van EUR27,99 wilde meenemen zonder te betalen. De Arnhemmer werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Hij heeft een boete gekregen van EUR130,-. Later die dag, omstreeks kwart voor twee, werd een veertienjarige jongen uit Arnhem door de politie aangehouden bij een winkel aan de Spijkerlaan. Hier zou hij een pakje sigaretten en een flesje drinken hebben willen stelen. Na verhoor werd de jongen overgedragen aan zijn ouders.
Een 32-jarige Arnhemse werd omstreeks kwart voor zes in de kraag gevat. De vrouw zou bij een winkel aan de Kleine Oord een aantal flessen wijn hebben willen stelen. Winkelpersoneel schakelde de politie in. Na verhoor op het politiebureau is de vrouw weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met haar gaat gebeuren. (07-071912 / 071966 / 072080)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Rivierenland

---

Verdachten bezit softdrugs aangehouden

Publicatiedatum: 8-5-2007 12:08:48

DUIVEN - De Duivense politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een achttienjarige man uit Duiven en een negentienjarige man uit Zevenaar aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van softdrugs. De mannen werden omstreeks twee uur bij een controle op de Westsingel aan de kant gezet. Agenten roken een wietlucht in de auto en besloten een onderzoek in te stellen. In de auto troffen zij enkele tientallen grammen wiet aan, een hoeveelheid die meer dan aannemelijk is voor eigen gebruik. Hierop werden de mannen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachten zitten nog vast voor nader onderzoek. De auto en de softdrugs zijn in beslag genomen. (07-06-72183)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Man aangehouden op verdenking mishandeling

Publicatiedatum: 8-5-2007 12:06:14

ZEVENAAR - De politie heeft maandagmiddag een 49-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling. De mishandeling zou omstreeks kwart over twaalf hebben plaatsgevonden in een bedrijfspand van het slachtoffer, een 62-jarige Zevenaarder. Er zou een zakelijk conflict zijn ontstaan tussen de verdachte en het slachtoffer. Hierbij zou de Arnhemmer de Zevenaarder hebben geslagen en bedreigd. De man schakelde de politie in nadat de Arnhemmer er weer vandoor was gegaan. Aan de hand van het kenteken van zijn auto hebben agenten hem even later in Arnhem aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is de Arnhemmer weer vrijgelaten. Door de Zevenaarder is aangifte gedaan. Justitie beslist verder over het lot van de Arnhemmer. (07-071815)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Bromfietser met schrik vrij na aanrijding

Publicatiedatum: 8-5-2007 12:05:47

HUISSEN - Een 34-jarige bromfietser uit Arnhem is maandagochtend betrokken geraakt bij een aanrijding in Huissen. De Arnhemmer hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde omstreeks half acht op de kruising met de Ir. Molsweg toen een 38-jarige automobilist uit Huissen vanaf de Melkweg de Ir. Molsweg in wilde slaan. Hierbij zag hij vermoedelijk de bromfietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De Arnhemmer is ter plaatse door de motorlance nagekeken, maar mocht naar huis. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.
(07-071588)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---