Gemeente Lansingerland


Tweede Wmo-café Lansingerland op 23 mei

Tweede Wmo café op 23 mei 2007 van 20.00 tot 22.00 uur in In 't Manneke te Berkel en Rodenrijs (van 20.00 tot 22.00 uur) staat de terugkoppeling aan u centraal.

Uiteraard is er daarbij steeds de mogelijkheid tot het stellen van vragen of ruimte voor discussie.

* Mede naar aanleiding van het eerste Wmo-café is de Wmo-visie opgesteld die op 26 april in de raad is vastgesteld. De inhoud van die visie zullen we deze avond kort toelichten.
* De notitie cliëntenparticipatie, waarin staat hoe de gemeente Lansingerland structureel een vertegenwoordiging van cliënten betrekt bij de besluitvorming, is na twee bijeenkomsten met cliëntenorganisaties opgesteld en inmiddels door het college behandeld. Ook hiervan krijgt u een korte presentatie.

Na het informatieve deel horen wij graag uw mening over onze inhoudelijke voorstellen voor de volgende stap in het proces tot de integrale beleidsnotitie: Beleidskeuzes Maatschappelijke Ondersteuning. Dit is de vervolgstap na de Wmo-visie. Wij horen heel graag van u of u de keuzes die de gemeente voorstelt onderschrijft en of u eventueel andere voorstellen hebt.

De voorstellen komen voor een belangrijk deel voort uit kleinschalige workshops voor de deelonderwerpen welzijn, jeugd, compensatiebeginsel en loket. Deze workshops zijn na het eerste café gehouden met betrokkenen uit het veld waarin is geïnventariseerd waar de belangrijkste aandachtspunten zouden moeten liggen en de resultaten worden op 23 mei gepresenteerd.

Wij hopen op een even grote opkomst als tijdens het eerste Wmo-café en kijken ernaar uit u op 23 mei te ontmoeten. Mocht u willen komen, laat u dat dan uiterlijk 14 mei a.s. weten aan Joke Barnhoorn van de gemeente Lansingerland. Dat kan via e-mail:
joke.barnhoorn@lansingerland.nl of telefonisch via 010-8004595. Zo weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen