Gemeente Breda

Eerste bezoekers van Loket Duurzaam Bouwen

De initiatiefnemers van twee zorgboerderijen werden gistermiddag tijdens een gesprek op het stadskantoor van de gemeente Breda verrast met een glas champagne. Zij bleken de eerste bezoekers te zijn van het net geopende Loket Duurzaam Bouwen. Sinds 1 mei kunnen (ver)bouwers bij het loket terecht voor advies over bouwoplossingen die de kwaliteit van wonen verbeteren en tegelijkertijd het milieu minder belasten.

Zowel Stichting de Es, opdrachtgever voor zorginstelling de Beukenhof, als Woonstichting Singelveste voor zorginstelling De Kleine Hoeve benaderden het loket voor advies over de duurzaamheid van hun bouwplannen. Arnold Verbakel van de Stichting de Es: De Beukenhof heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor onze huidige nieuwbouwplannen voor twee woningen hebben wij een architect ingeschakeld die duurzaam werkt. De gemeente heeft veel kennis van de mogelijkheden om duurzaam te bouwen, dus ik ben naar het loket duurzaam bouwen gestapt voor extra advies en voor informatie over eventuele subsidies.

Beter wonen en het milieu sparen
Het Loket Duurzaam Bouwen is een pilotproject, dat loopt tot 1 november 2007. Met het loket wil de gemeente stimuleren dat vaker wordt gekozen voor bouwoplossingen die het milieu minder belasten. Zowel particuliere (ver)bouwers als bouwbedrijven, installatiebedrijven, klusbedrijven en architecten kunnen er terecht voor oplossingsmogelijkheden, informatie en tips op het vlak van duurzaam bouwen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan energie- en waterbesparingtips, informatie over duurzame energiebronnen zoals zonnecellen, isoleren en ventilatie, maar ook aan informatie over milieubewust materiaalgebruik. Naast vragen van de verschillende stichtingen zijn inmiddels ook vragen van particulieren binnen gekomen bij het loket.

Contactinformatie
Het Loket Duurzaam Bouwen is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur via telefoonnummer (076) 529 38 10. U kunt uw vraag ook e-mailen naar: loketduurzaambouwen@breda.nl. Bij vragen waarop een uitgebreidere toelichting nodig is, vindt een persoonlijk gesprek plaats. Meer informatie over duurzaam bouwen en andere milieu gerelateerde onderwerpen staan op www.breda.nl/milieu.