Gemeente Abcoude


Vaststelling nieuwe verordening leerlingenvervoer

Beleidsregels
Informatie

Op donderdag 26 april 2007 heeft de raad de nieuwe verordening leerlingenvervoer 2007 vastgesteld.

De nieuwe verordening is een verbetering ten opzichte van de vorige. De oude verordening geeft in de praktijk problemen voor ouders met kinderen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer met begeleiding. Met de nieuwe verordening is dit probleem verholpen en kunnen ouders wel aanspraak maken op aangepast vervoer. Het gaat om kinderen die naar de dichtstbijzijnde toegankelijke speciale school voor basisonderwijs in het samenwerkingsverband gaan of naar het dichtstbijzijnde toegankelijke (voortgezet) speciaal onderwijs.

Beleidsregels

Bij de nieuwe verordening leerlingenvervoer zijn twee beleidsregels opgenomen die een uitleg geven van de nieuwe regels in de verordening. Het gaat om twee beleidsregels:

- beleidsregel praktische bezwaren
- beleidsregel artikel 5

De nieuwe verordening leerlingenvervoer treedt in werking 8 dagen na bekendmaking in het gemeenteblad op 10 mei 2007. Het is niet mogelijk tegen de vaststelling van de verordening door de raad bezwaar of beroep aan te tekenen. Dat kan wel tegen een besluit dat genomen wordt op grond van deze verordening.

Informatie

Voor informatie over de nieuwe verordening kunt u contact opnemen met Monique de Zoeten op telefoonnummer 0294-280234 of per e-mail: m.dezoeten@abcoude.nl.

Hieronder vindt u de nieuwe verordening, deze wordt aangeboden in PDF-formaat. Dit formaat kunt u bekijken met behulp van een Acrobat Reader. Als dit programma niet op uw computer is geïnstalleerd, dan kunt u het gratis downloaden bij Adobe.

Acrobat PDF-bestand Verordening leerlingenvervoer 2007 Zie het origineel