Gemeente Lingewaard



Projectbureau van start met Via15

Het projectbureau ViA15 is van start gegaan. Het projectbureau geeft uitvoering aan de afspraken uit de bestuursovereenkomst van november vorig jaar. In deze overeenkomst is door de provincie Gelderland, de stadsregio Arnhem Nijmegen en het ministerie van Verkeer en Waterstaat afgesproken om zo snel mogelijk de planstudie doortrekking A15 te starten. Het projectbureau is een samenwerking van deze 3 partijen.

Projectdirecteur Rob Prins: Het projectbureau begint vorm te krijgen. We staan voor een belangrijke opdracht met een grote tijdsdruk. Hierbij komt het aan op een open en transparante dialoog, ook met u die woont of werkt in de omgeving. Dat is van groot belang bij een maatschappelijk project als dit. Ik hoop dan ook op een goede samenwerking en nodig iedereen uit om actief mee te denken. Dit najaar zullen we ons in de regio presenteren. Dan willen we onze ideeën voor de Startnotitie aan de omgeving voorleggen en vooral luisteren naar reacties en op- of aanmerkingen. Vervolgens komen we terug om te laten weten wat we met de opmerkingen uit de vorige bijeenkomst hebben gedaan. Hiermee zorgen we dat we in een vroeg stadium de kennis en ervaringen van de mensen in het gebied gebruiken vóórdat we de formele inspraak hebben. Heeft u nu al vragen of opmerkingen, dan horen we die graag.

Het projectbureau ViA15 zit voorlopig in het gebouw van Rijkswaterstaat in Arnhem aan het Gildemeesterplein 1. Bereikbaar: 026- 368 8886 of petra.van.burk@rws.nl.

Wilt u periodiek op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken rond het project ViA15, geef dan uw emailadres door aan het projectbureau.

Aan een website met meer informatie wordt gewerkt. Daarover volgt binnenkort meer informatie.