Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 19 2007

VERLEENDE LICHTE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Mook :

Rijksweg 95 plaatsen van een windscherm
1 mei 2007

(terrasafscherming) op het

perceel van restaurant De Schans

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Lierweg 5 plaatsen van een jongveestal en een werktuigenstalling

Stiftstraat 41 uitbreiden van de woning

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

.

KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij besloten hebben een kapvergunning te weigeren voor het kappen van 1 populier en 1 esdoorn in de achtertuin op het adres Stationsstraat 41 te Molenhoek. Het besluit is verzonden op 3 mei 2007.

Inzage: tot en met 14 juni 2007

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, tel: 69 69 157

Openbare bekendmaking Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij, ingevolge de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast hebben gesteld ten behoeve van een te bouwen woning op de volgende locatie:


- Rijksweg 27 a ( tussen de nrs. 27 en 29) te Molenhoek.

Inzage periode: Het besluit met de daarbij behorende stukken liggen van 9 mei t/m 19 juni 2007 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Reactiemogelijkheden: Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging, een beroepschrift indienen. Als u beroep wilt instellen dan moet u het beroepschrift richten aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's- Gravenhage.

Een belanghebbende kan geen beroep instellen, indien hem redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht over het ontwerp-besluit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024
- 696146.

..

Vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar hebben bij besluit van 1 mei 2007 op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het bepaalde in artikel 2.15.4 van het bestemmingsplan Molenhoek voor:


- de verkoop van 2^e hands brommers, scooters en onderdelen vanuit het pand Bovensteweg

87 te Mook

Inzageperiode: het besluit ligt vanaf 9 mei 2007 gedurende zes weken voor belanghebbenden ter inzage bij het bureau RIBM via de publieksbalie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de rechtbank te roermond, sector bestuursrecht, postbus 950, 6040 AZ Roermond. Tevens kunnen zij een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de genoemde rechtbank

Nadere informatie: bureau RIBM, te. 024-6969149

Evenementen

Skelterraces Mook

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan scouting Don Bosco voor het organiseren van de traditionele skelterraces op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2007. De races en aanverwante activiteiten vinden plaats op het parkeerterrein bij het winkelcentrum in Mook. Tevens is besloten om gedurende deze activiteiten het parkeerterrein tijdelijk af te sluiten voor het verkeer. Het besluit is 4 mei 2007 verzonden.

Inzage: tot en met 15 juni 2007.

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131

.

KLEDING INZAMELINGSAKTIE

Vier maal per jaar wordt in de gehele gemeente Mook en Middelaar kleding en textiel ingezameld. Op 10 mei a.s. wordt er weer een kledinginzamelingsactie gehouden.

De gemeente Mook en Middelaar heeft sinds 2001 een inzamelcontract met VAOP. Deze coöperatie heeft per 1 januari 2004 opdracht gegeven aan de stichting Aktie68 om in onze gemeente in te zamelen.

Medewerkers van Aktie68 bezorgen vóór de dag van inzameling plastic zakken huis aan huis. U kunt deze zak op donderdag 10 mei vanaf 8.00 uur 's morgens goed zichtbaar aan de kant van de weg zetten.

Daarnaast wordt u geattendeerd op de mogelijkheid om oude kleding en schoeisel gratis bij de Milieustraat aan de Veldweg 1 te Mook aan te bieden.

..

In verband met Hemelvaart en Pinksteren Zijn het gemeentehuis, de gemeentelijke werkplaats en de milieustraat aan de Veldweg gesloten op:

donderdag 17 mei

vrijdag 18 mei

maandag 28 mei