VoetbalMaster uit Haarlem wint 25.000 euro met Toto


08.05.2007 / 15:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

DE LOTTO

Persbericht

VoetbalMaster uit Haarlem wint 25.000 euro met Toto

Rijswijk, 8 mei 2007

Een 29-jarige man uit Haarlem mag zich de eerste Toto VoetbalMaster noemen. Aan het begin van het eredivisieseizoen stelde de man zijn eigen voetbalteam samen in het Totospel VoetbalMaster voor het seizoen 2006-2007. Dit heeft hem uiteindelijk de hoofdprijs van 25.000 euro opgeleverd. 'Ik heb mijn overwinning te danken aan Wesley Sneijder', aldus de gelukkige winnaar, 'samen met Davids vormt hij een goede combinatie op het middenveld en heeft in belangrijke wedstrijden veel gescoord.' Vanaf de tweede week van het spel, veroverde hij een top-10 positie waar hij het hele seizoen bleef staan. Vooral de laatste paar weken speelde de VoetbalMaster een kat en muis spelletje met de uiteindelijke nummers twee en drie om de eerste plaats, waarbij elkaars opstellingen nauwlettend in de gaten werden gehouden. 'Van het gewonnen bedrag ga ik een mooie reis maken en een auto kopen. Verder gaat het mij natuurlijk vooral om de eer. Al mijn vrienden vragen mij om advies voor hun voetbalvoorspellingen.' Voor de play offs finale voorspelt de VoetbalMaster Ajax-FC Twente, waarbij Ajax de voorrondes van de Champions League bereikt.

Het Totospel VoetbalMaster
VoetbalMaster is een spel van Toto dat via internet te spelen is. Als speler stel je je eigen favoriete team samen door van alle eredivisieclubs 16 spelers te selecteren, waarvan één speler per club. Elke week kies je vervolgens je eigen coach, aanvoerder en opstelling. In totaal is een prijzenpot van 75.000 euro te verdelen. Naast inzetten voor het algemeen klassement, kun je ook meespelen in periode klassementen. Meer informatie over het spel, dat inmiddels is afgesloten, is te vinden op www.voetbalmaster.nl

61 miljoen voor Goede Doelen
Toto is een merk van De Lotto. De opbrengsten van Toto en de andere merken van De Lotto (Lotto en Krasloten) komen ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 ruim EUR 61 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim 44 miljoen euro naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


---

Noot voor de redactie,