Groningse secretaresse in Finale Verkiezing


08.05.2007 / 15:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Manpower

Manpower

Groningse secretaresse in Finale Verkiezing Secretaresse van het Jaar

Diemen, 8 mei 2007 . Tanja Bootsman, secretaresse uit Groningen en werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum aldaar is samen met twee andere dames maandagavond 7 mei jl. door de vakjury gekozen tot finalisten voor de 22e editie van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2007. Op 31 mei vindt deze finale onder het thema The Secret of My Success plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam. De Verkiezing Secretaresse van het Jaar is een initiatief van Manpower, om de belangrijke rol die de secretaresse in een organisatie speelt te benadrukken en om mensen enthousiast te maken voor het vak.

Uit honderden aanmeldingen werden 10 secretaressen geselecteerd voor de halve finale. In Restaurant Dauphine te Amsterdam ontmoetten zij de vakjury. Ook de Secretaresse van het Jaar 2006, Pien Ritt, was als jurylid aanwezig. De kandidaten werden beoordeeld op hun vakkennis en op hun visie op het ambassadeurschap voor het vak van secretaresse.

Wie doet wat?

Tanja Bootsman is secretaresse bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Stefani Han werkt bij de energiebeurs APX Group te Amsterdam en Tineke de Blank heeft een baan bij projectontwikkelaar en aannemer Scholtens Groep te Andijk.

Finale 31 mei

Op de finaledag op 31 mei worden overdag vakinhoudelijke en creatieve workshops voor secretaressen georganiseerd. Styliste Dyanne Beekman verzorgt een workshop over kledingkeuze, Kim van der Leest (Warm with Senses) en Smead (leverancier van kantoorartikelen) vertellen over het effect van bepaalde kleuren in de werkomgeving, de presentatie over Doorbraak Denken geeft nieuwe energie voor succesvol functioneren en de Nationale Parfumbon begeleidt de secretaressen bij een workshop parfum maken.

Tijdens het plenaire programma presenteren de drie finalisten zich als potentiële ambassadeur van het vak aan de jury en de zaal. Matthijs van Nieuwkerk interviewt bovendien de leidinggevende van de drie secretaressen over zijn of haar ervaringen met de kandidaat. Ten slotte brengt ook het aanwezige publiek een stem uit.

VanVelzen

Aansluitend op het plenaire programma kunnen de aanwezige secretaressen tijdens het walking dinner genieten van de muziek én performance van de razend populaire zanger/pianist VanVelzen. Zijn album Unwind met Engelstalige pop-rock kwam uit het niets binnen op nummer 1 van de Mega Top 100 Albumlijst. Op Bevrijdingsdag van dit jaar speelde VanVelzen maar liefst drie keer voor de vrijheid, in Zwolle, Haarlem en Almere.

Naar Amerika

De winnaar van de Verkiezing krijgt een achtdaagse reis voor twee personen naar de Verenigde Staten aangeboden, inclusief een werkbezoek aan het hoofdkantoor van Manpower in Milwaukee. Zij ontvangt als trofee een speciaal voor deze Verkiezing ontworpen halssierraad. Om haar voor te bereiden op haar taak als ambassadeur krijgt de Secretaresse van het Jaar een media- en een presentatietraining. En ter verhoging van de feestvreugde bovendien het hele jaar lang iedere twee weken een fraaie bos bloemen voor op haar bureau.

Medewerking

De Verkiezing Secretaresse van het Jaar is een initiatief van HR-dienstverlener Manpower en wordt mede mogelijk gemaakt door evenementenbureau N-Sign, Sky Radio 101 FM en door Business Bloemist Nederland.