Dienstenbond CNV

Nieuws

Een half bod bankentrio op ABN AMRO

8 mei 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo, ABNAMRO

Op 7 mei 2007 hebben de bonden met de Raad van Bestuur van ABN AMRO overlegd over de situatie ten gevolge van het bod van het bankentrio (Royal Bank of Schotland, Banco Santander en Fortis) op La Salle en de daaraan verbonden eisen. Wij beschouwen dat bod als een half bod, omdat het trio niet gelijk bekendmaakt wat voor het totale concern geboden wordt. En daarom verschaft dat halve bod ons geen secuur inzicht voor de werkgelegenheidseffecten, zowel bij ABN AMRO als bij Fortis. Zon totaalbod zal dat inzicht wel kunnen bieden.

Onze vrees voor werkgelegenheid door dubbelingen in het kantorennet van Fortis en ABN AMRO en de gevolgen voor ondersteunende diensten en hoofdkantoren, wordt door het uitblijven van dat totaal-bod alleen maar groter. En naast de situatie in Nederland leidt het uitblijven van dat bod ook tot grote onzekerheid over de werkgelegenheidssituatie daarbuiten.

Fortis zou, als onderdeel van het trio, naar onze mening zijn invloed aan moeten wenden om spoedig tot zon bod te komen. Ook Fortis-personeel, werkzaam binnen Fortis Nederland, wordt in zijn werkzekerheid bedreigd. Dubbeling van activiteiten kan immers niet alleen op ABN AMRO-medewerkers afgewenteld worden! Een snel en concreet totaal-bod maakt, inclusief de daaraan noodzakelijk ten grondslag liggende bedrijfsplannen, tenminste een eind aan onzekerheid en onrust.

Uw steun is nodig
Druk opvoeren op de verschillende partijen (bankentrio, politiek en aandeelhouders) om de beoogde duidelijkheid te krijgen kan alleen lukken als u ons daarbij volop ondersteunt. U en uw collegas kunnen in ieder geval onze petitie ondertekenen op de ABN AMRO pagina: Dit kost u geen 15 seconden.

De steun van uw collegas is nodig
We hebben niet alleen uw (actieve) steun nodig, maar ook die van uw collegas. Hoe meer werknemers bij ABN AMRO lid zijn van CNV Dienstenbond, hoe beter de resultaten zullen zijn die wij voor u kunnen bereiken. Geef bijgaande extra nieuwsflitsen aan zo veel mogelijk collegas en vraag hem/haar om lid te worden van CNV Dienstenbond.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh (tel: 023-5651052 of e-mail: a.kansouh@remove-this.cnvdibo.nl