KNHS


Halve finales KNHS kampioenschappen
8 mei 2007

Afgelopen weekend werden in Almelo de halve finales van de KNHS kampioenschappen ZZ-licht, ZZ-zwaar en Lichte tour verreden. Marian Dorresteijn met Remus Donna (v. Dream of Glory) en Lotje Schoots met Torricelli (v. Florestan), trokken aan het langste eind in respectievelijk de ZZ-licht en de ZZ-zwaar. In de Lichte Tour eindigde Edward Gal met G4S Sisther de Jeu (v. Gribaldi) op de eerste plek. Met slechts een procent verschil eindigde in deze klasse Anky van Grunsven met Nelson (v. Weltmeyer) op een tweede plaats. Er stond ook een Grand Prix op het programma, die werd gewonnen door Kirsten Beckers met Broere Jazz met een percentage van 72,29. Klik hier voor alle uitslagen.

Ook in Saumur kwamen diverse Nederlandse dressuurcombinaties met succes aan de start. Na een tweede plaats in de Grand Prix, behaalde Alex van Silfhout met Luxforms Nimbly (v. Havel) in de Grand Prix Special en de Grand Prix Kür een eerste plaats. In de landenwedstrijd eindigde Nederland op en tweede plaats. Het team dat afreisde naar Saumur bestond uit; Alex van Silfhout met Luxforms Nimbly, Leida Collins-Strijk met On Top (v. Jetset-D), Patricia Calaghan met Joy (v. Ulft) en Patrick van der Meer met Ogami (v. Juventus).

Bij de individuele proef van de Junioren won een andere troef uit de stal van Van Silfhout. Jarissa van Silfhout werd met Trappel (v. Havel)eerste. Merel Peper eindigde met Flayrah (v. Michelangelo) op een derde plaats, maar verbeterde zichzelf tijdens de Kur op muziek en eindigde hierbij als tweede.
De Young Riders zette Nederland in Saumur ook op de kaart. Cindy van den Berg schreef zowel de individuele als de landenwedstrijd op haar naam met de Cocktail-afstamming Mix. Voor alle uitslagen lees hier verder.