Provincie Utrecht



Provincie investeert ruim 930.000 euro in bedrijventerrein Lagedijk

8-5-2007 -

Het bedrijventerrein Lagedijk in IJsselstein wordt met een provinciale subsidiebijdrage van ruim 930.000 euro verbeterd. Dat heeft het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht besloten, naar aanleiding van plannen van de gemeente IJsselstein om dit bedrijventerrein nieuw leven in te blazen.

Directe aanleiding voor deze verbeteroperatie is de noodzakelijke vervanging van de riolering in een aantal straten op dit bedrijventerrein. De gemeente IJsselstein grijpt deze aanleiding aan om, samen met de ondernemers, Lagedijk duurzaam te verbeteren. De wegen worden aangepast, de verlichting verbeterd en er komt meer aandacht voor de uitstraling van deze bedrijvenlocatie. Lagedijk is nu verouderd. Wegen, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen laten te wensen over. Het bedrijventerrein in IJsselstein is 15 hectare groot en biedt momenteel ruimte aan 85 bedrijven. Deze zijn onder meer actief in de groothandel, softwareontwikkeling en metaalbewerking.

Het project om Lagedijk te verbeteren, zal ongeveer 2,5 jaar duren. De totale kosten zijn 3,3 miljoen euro. Daarvan neemt de gemeente IJsselstein 2,3 miljoen euro voor zijn rekening. De provincie Utrecht heeft eerder bijgedragen aan het maken van een plan voor de verbetering van Lagedijk.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196