Politie Gelderland-Midden

Mishandeling buschauffeur in Doesburg

Publicatiedatum: 8-5-2007 15:55:43 Op woensdag 2 mei 2007, omstreeks 23.35 uur vond er op de Beumerskamp, ter hoogte van de Bredestraat te Doesburg een mishandeling plaats van een 44-jarige buschauffeur van vervoersbedrijf Syntus te Doetinchem. Het slachtoffer was die avond met de bus gestopt bij de bushalte ter hoogte van de sporthal toen een onbekende man buiten op straat gillend tegen de bus schopte.
Nadat de chauffeur was uitgestapt om poolshoogte te nemen, werd hij op enige afstand van de bus door een groep mannen, waaronder de eerder genoemde man, ingesloten en mishandeld. Daarbij werd het slachtoffer met een bierfles op het hoofd geraakt. Het slachtoffer moest met een flinke hoofdwond in het ziekenhuis worden opgenomen. De politie van de unit IJsselwaarden neemt de zaak hoog op en heeft het onderzoek inmiddels opgestart. Getuigen van het voorval worden verzocht kontakt op te nemen met de politie. Dat kan met de gebiedsagent in Doesburg 0313-482669 of via het algemene nummer: 0900-8844 peter meijer
026-3524308

---

Veewagen met varkens gekanteld

Publicatiedatum: 8-5-2007 15:57:31

EDE - Op 8 mei rond 15.00 uur is de aanhangwagen van een vrachtauto gekanteld op de hoek van de Proosdijerveldweg en de Molenstraat in Ede. Deze aanhangwagen was geladen met ongeveer 90 varkens. Enkele daarvan zijn om het leven gekomen, enkele anderen liepen los op de weg. Naar het zich nu laat aanzien zijn er geen personen gewond geraakt.

De kanteling vond waarschijnlijk plaats doordat de bestuurder (nadere gegevens ontbreken op dit moment) een fout maakte bij het nemen van de bocht. De bestuurder is aangehouden wegens roekeloos rijgedrag en is overgebracht naar het politiebureau.

Afsluiting
Als gevolg van het ongeval is de Proosdijerveldweg tijdelijk afgesloten, hetgeen onder meer ook gevolgen heeft voor het openbaar vervoer. Hoe lang de afsluiting gaat duren is op dit moment niet bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053