Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan.......

Afsluiting Anzère/Mient

De werkzaamheden aan de Meeuwensingel zijn zover gevorderd dat ook het gedeelte van de Anzère tussen de Meeuwensingel en de Mient kan worden aangepakt. Dit weggedeelte wordt gedurende twee korte perioden geheel voor het verkeer afgesloten. Deze perioden zijn gepland van donderdag 10 mei tot en met zaterdag 12 mei en van donderdag 24 mei tot en met zaterdag 26 mei. Uiteraard is de planning afhankelijk van de weersomstandigheden in de komende periode.

Wat gaat er gebeuren?

Op donderdag 10 mei wordt het weggedeelte tussen de Meeuwensingel en de bocht naar de Mient afgesloten en wordt het asfalt opgebroken. Daarna wordt de fundering van de weg opgehoogd en wordt op vrijdagmiddag 11 mei of zaterdagmorgen 12 mei het weggedeelte weer voor het verkeer opengesteld. Het verkeer moet dan over het losse funderingsmateriaal rijden. In de week daarna worden de trottoirs weer aangelegd. Op donderdag 24 mei wordt dit weggedeelte weer afgesloten en wordt het asfalt aangebracht. Op vrijdagmiddag 25 mei of zaterdagmorgen 26 mei wordt het weggedeelte weer voor het verkeer opengesteld.

Bereikbaarheid

Wanneer het weggedeelte is afgesloten, is de Mient alleen bereikbaar vanaf de dijk. Het gedeelte Anzère 13 tot en met 18 is dan niet met de auto bereikbaar. De overige woningen van de Anzère zijn bereikbaar vanaf de Arica.

Asfalteren Rembrandtsingel tweede fase

De Meeuwensingel is op dit moment afgesloten en wordt opgehoogd. Het asfalt van het gedeelte van de Rembrandtsingel tussen de rotonde en de toegang naar het Slotplein is ook in slechte staat, waardoor dit weggedeelte gereconstrueerd moet worden. Om de overlast door de afsluiting van de Meeuwensingel niet langer te laten duren dan nodig, worden de werkzaamheden van de Rembrandtsingel gelijktijdig uitgevoerd. Op donderdag 10 mei beginnen de werkzaamheden aan de Rembrandtsingel. Vanaf donderdag 10 mei tot vrijdag 8 juni wordt de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. De planning is om eind juni alle werkzaamheden af te ronden. Uiteraard is de planning afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wat gaat er gebeuren?

Op donderdag 10 mei wordt de weg voor het verkeer afgesloten en wordt het gedeelte tussen de rotonde aan de Slotlaan en de toegang tot het Slotplein opgebroken. Dit weggedeelte wordt compleet aangepakt.

Bereikbaarheid

Wanneer het gedeelte van de Rembrandtsingel is afgesloten zijn de overige woningen van de Rembrandtsingel alleen bereikbaar via het Slotplein of de Paulus Potterlaan/Reigerlaan.

Ook de apotheek en de praktijk van de fysiotherapeut zijn gedurende de werkzaamheden moeilijker bereikbaar.

Asfalteren Rivium Boulevard

De werkzaamheden in Rivium zijn bijna afgerond. Alleen op de Rivium Boulevard moet de asfalttoplaag nog worden aangebracht. Omdat dit voor het verkeer ingrijpend is, zijn deze werkzaamheden gepland op zaterdag 12 mei. Op deze dag wordt vanaf 6.00 uur de Rivium Boulevard tussen de Rivium Promenade en het Riviaduct voor al het verkeer afgesloten inclusief de op- en afrit aan de zuidzijde van het Riviaduct. De planning is om het weggedeelte om 21.00 uur weer voor het verkeer open te stellen.

Bereikbaarheid

Het verkeer vanaf de Rivium Promenade wordt omgeleid via het Toepad naar de Kralingsezoom.

Het bestemmingsverkeer richting Rivium kan via het Toepad en de Rivium
1^e straat de wijk bereiken.

Bereikbaarheid Fascinatio

Het verkeer naar de wijk Fascinatio vanaf het Kralingseplein kan de wijk bereiken via de oprit vanaf de A16 naar Brainpark 3. Vanaf Capelle is de wijk normaal via de oprit van het Riviaduct bereikbaar. Om de wijk Fascinatio te verlaten richting Capelle wordt de bouwweg richting metrostation Capelsebrug, die normaal alleen voor bouwverkeer is opengesteld, ook voor het overige verkeer opengesteld. Richting Rotterdam is de wijk normaal via de afrit van het Riviaduct te verlaten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum, telefoonnummer 2848484