Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vluchtauto overval uitgebrand in Apeldoorn

Hattem, 08-05-2007 o De zwarte Nissan Almera die na de overval op de ABN-Amrobank in Hattem als vluchtauto werd gebruikt, is dinsdagnacht (8/5) brandend aangetroffen aan de Aristotelesstraat in Apeldoorn. De auto was in april j.l. ontvreemd in Amsterdam.

Een tweede er naast geparkeerde personenauto stond ook in brand en bleek in maart van dit jaar gestolen in Deventer. De politie heeft is nog op zoek naar tips en getuigen die informatie kunnen verschaffen over de overval aan de Dorpsweg, het achterlaten van de scooter in een steegje aan de Wilgenhof en de geparkeerde vluchtauto op het pleintje bij de Wilgenhof.

De overval vond plaats op woensdag 2 mei omstreeks 08.50 uur. Twee mannen op een grijze scooter drongen het gebouw binnen en bedreigden met een hamer de bankmedewerkers. Sloegen de kassaruimte stuk en verlieten het gebouw met een geldbedrag. De scooter werd kort daarna aangetroffen in een steegje bij de Wilgenhof. De vluchtauto, een zwarte Nissan Almera, stond geparkeerd op het pleintje nabij de Wilgenhof.