Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 08-05-07

TILBURG, 8 mei 2007

Politie rolt twee hennepkwekerijen op

TILBURG: Het ruimteam van het politiedistrict Tilburg heeft vanmorgen en vanmiddag twee hennepkwekerijen in woningen geruimd. Het gaat om adressen aan de Spaarnwoudelaan en de Kapelmeesterlaan. De politie werkt bij de ruimingen samen met het BAT-team, Essent en een sleutelspecialist.

De eerste locatie die de politie bezocht was een woning aan de Gentiaanlaan. Daar vonden ze wel de benodigde spullen, maar er werd geen hennep aangetroffen. Bij het tweede pand was het wel raak. Daar troffen ze 250 planten aan op de zolderverdieping van een huis aan de Spaarnwoudelaan. De stroom werd illegaal afgetapt. In het derde pand zijn maar liefst drie kamers met hennepplanten aangetroffen. Dat huis bevond zich aan de Kapelmeesterlaan. In totaal zijn daar 137 planten geteld. De stroom werd daar eveneens illegaal afgetapt. In het laatste pand dat die dag bezocht werd, werden twee plantjes aangetroffen. Dat huis aan de Trappistenstraat had geen meter in de meterkast hangen, maar werd toch op een ingenieuze en illegale wijze van stroom voorzien.

De politie in Tilburg ruimt wekelijks gepland en ongepland hennepkwekerijen. Dergelijke plantages zijn vaak brandgevaarlijk, ook is er dikwijls sprake van stankoverlast en wordt in veel gevallen de stroom illegaal afgetapt. De aanpak van hennepkwekerijen is een belangrijke prioriteit voor de gemeente Tilburg. In een onder regie van de gemeente afgesloten convenant zijn tussen de
woningbouwcoöperaties, Essent, politie, gemeente, Traverse en het Openbaar Ministerie afspraken gemaakt over de aanpak daarvan.

Whisky dief aangehouden

TILBURG: Gisterenmiddag is in een slijterij van een supermarkt aan het Lijnsheike een 43-jarge Tilburger betrapt op winkeldiefstal. Hij stopte vier flessen Johnny Walker whisky onder zijn jas en liep daarna zonder te betalen de winkel uit. Een medewerker achtervolgde de dief die in de richting van het winkelcentrum aan het Wagnerplein liep. Tijdens zijn vlucht gooide de dief twee flessen whisky in de richting van zijn achtervolger. Op de Haendellaan kwam de vluchter ten val. De supermarktmedewerker ging op om het wegrennen te beletten vervolgens op hem zitten. Hierop begon de verdachte de employé te bedreigen. De politie heeft de verdachte uiteindelijk overgenomen en overgebracht naar het bureau.

Vier gewonden bij doorrijding, politie op zoek naar veroorzaker

TILBURG: Gisteravond heeft omstreeks 20.00 uur op de Goirkestraat ter hoogte van de Wittebollestraat een aanrijding plaats gevonden waarbij vier inzittenden van een van de betrokken autos gewond raakte. De veroorzaker van de aanrijding liet het door hem bestuurde voertuig achter en ging er te voet van door. De politie heeft vannacht nog een 21-jarige Tilburger als verdachte gehoord. De man ontkent echter gereden te hebben.

Een 41-jarige man uit Tilburg reed samen met zijn echtgenote en twee dochters over de Goirkestraat. Hij kwam vanuit de richting van het Julianapark. En ging in de richting van het Wilhelminapark. Te hoogte van de Wittebollestraat hield hij in de bocht zoveel mogelijk rechts. Op dat moment kwam er uit tegengestelde richting een auto die naar het oordeel van de Tilburger veel te hard reed en op zijn weggedeelte kwam en daarbij met volle snelheid in aanrijding kwam met de linkervoorzijde van zijn auto. De 41-jarige bestuurder raakte even buiten bewustzijn. Alle vier de inzittenden raakten gewond. Vader heeft gekneusde ribben en een hoofdwond. Moeder heeft eveneens een hoofdwond en gekneusde ribben. De oudste dochter had enkele schaafwonden. De jongste dochter had een hoofdverwonding die gehecht moest worden. Zij liep vermoedelijk een hersenschudding op. De vrouw van het slachtoffer en de twee dochter werden door een ambulance vervoerd naar het Tweestedenziekenhuis.

De politie stelde gisteravond direct een onderzoek in naar de gevluchte veroorzaker en mogelijke andere inzittenden. De te naamgestelde bleek de auto uitgeleend te hebben. Vannacht meldde zich de mogelijke verdachte, een 21-jarige Tilburger, aan de Ringbaan Zuid. Hij ontkende gereden te hebben. De politie gaat daarom door met het onderzoek.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteren, dankzij een alerte getuige, aan het eind van de middag in het Stadspark Oude Dijk een 16-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van fietsdiefstal.

Een getuige meldde omstreeks 16.45 uur aan de politie dat hij drie personen door het stadspark zag lopen met een dure fiets. Hij had het vermoeden, gelet op het gedrag van de knapen, dat de fiets gestolen. Agenten troffen in het park twee jongens aan bij bedoelde fiets. Een van de knullen wist te ontkomen. De andere jongen kon worden aangehouden. Hij pleegde verzet bij zijn aanhouding. De verdachte gaf toe dat hij de fiets samen met twee andere jongens die hij verder niet kende, had gestolen vanaf het Koningsplein. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Zijn ouders zijn door de politie op de hoogte gesteld van de arrestatie.

Automobilist s morgens onder invloed

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 10.00 uur op de Rueckertbaan een 36-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 655 ugl, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs is ingevorderd. De politie kwam de man op het spoor na een melding dat een man in Tilburg Noord voor de woning van zijn bijna ex vrouw stond te vervelen en direct zijn kinderen wilde zien. Bij de controle van zijn auto roken de agenten dat de man naar alcohol riekte.

Machine van papierhandel in brand

TILBURG: Vanmorgen heeft omstreeks 08.25 uur bij een papierhandel aan de Centaurusweg een machine vlam gevat. Hierbij ontstond enige rookontwikkeling. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen.

Dief verstopt zich in meterkast

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 05.40 uur in een afgebrand bouwwerk aan de Siriusstraat in de meterkast een 44-jarige Tilburger aangetroffen. De man, die zich kennelijk verstopt had voor de politie, werd aangehouden omdat hij zich op verboden terrein (artikel 461 strafrecht) bevond en ingevolge de APV omdat hij tijdens de nachtelijke uren gereedschap bij zich had. De agenten waren de man op het spoor gekomen omdat zij bij de bouwval een fiets zagen staan met daaraan krantentassen en een fietskar. In de fietskar lag diverse gereedschappen. De verdachte verklaarde dat hij ondanks de verbodsbordjes het bouwwerk op was gegaan om hout te zoeken omdat hij daarmee zijn fietskar op wilde knappen. De man kreeg twee bekeuringen.

Bejaarde Oisterwijkse slachtoffer van zakkenroller

OISTERWIJK: Vanmorgen is een 86-jarige Oisterwijkse in een supermarkt aan het Fabriekspad het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Terwijl zij aan het inkopen doen was, heeft een onbekende kans gezien haar portemonnee uit de linkerzijzak van haar jas weg te nemen. De vrouw had de portemonnee nog in haar handen gehad, toen ze daarin het emballagebonnetje stopte. Een paar rijen verder mistte ze haar beurs.

Over zakkenrollen

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur: Willem van Hooijdonk