Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 9 mei 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

s-Gravenweg 343, woning uitbreiden.

Rembrandtsingel 39, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Dubbelspoor 74, balkonhek vernieuwen.

Ringvaartpark 71, fietsenberging uitbreiden.

Minoes erf 67, entree veranderen.

Schinkelse Baan 3, showroom uitbreiden.

Merellaan 103, woning voorzijde uitbreiden.

Aïda 59 en 61, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Meidoornveld 112, woning zijkant uitbreiden.

Max Havelaarburg 23, woning zijkant uitbreiden.

Wijnkoopsbaai 98, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Sint Francisbaai 11, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Nieuwe Laan (Rozenburcht), zorg- en sociaal medisch centrum bouwen.

Bachstraat 135, dakkapel voorzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Fascinatio Boulevard kavel 1K-8 (naast noodlokalen van de Wonderwind), kantoorpand bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kunnen wij met toepassing van het bepaalde in artikel 13 lid 1 onder a van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan Fascinatio vrijstelling verlenen voor de geringe aanpassing van de goothoogte. De bouwhoogte blijft binnen de toegestane hoogtebepaling in het bestemmingsplan. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 10 mei 2007 gedurende twee weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn tegen het voornemen bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

SLOOPVERGUNNING

Verzenddatum 18 april 2007:

s-Gravenweg 347, dakbeplating vervangen (sloopvergunning).

Verzenddatum 24 april 2007:

Drieluik 40 en 42, woning uitbreiden.

Verzenddatum 27 april 2007:

Jacob Catslaan 2, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Bermweg 184, garage vernieuwen.

Heer Halewijnburg 18, dakkapellen aanbrengen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen aangevraagd

Overige aanvragers:

Heer Halewijnburg 30 1 naaldboom (pinus nigra) wegens overlast. Geen herplant.

Kapvergunningen verleend

Aan de gemeente:

Capelseweg 399 3 fraxinus excelsior wegens verbreding rijstroken. Herplant is niet mogelijk in verband met verbreding rijstroken en ondergronds leidingen verkeer.

Overige:

Nabij flat Dotterlei/Bongerd 2 robinias, 4 stuks acer, 3 stuks opschat en 1 fraxinus deze bomen benadelen de andere bomen in hun ontwikkeling. Tevens is er weinig lichtval door de hoge beplanting. Dit geeft een onveilig gevoel bij omwonenden. Omdat er voldoende groen in de omgeving staat is er geen herplant. Het overige groen wordt gesnoeid om meer licht en ruimte en een veilig gevoel te creëren.

Rijndal 20 1 conifeer deze is al gekapt. Geen herplant.

Kalundborg 18 1 salix en 1 liriodendron wegens overlast. Geen herplant.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor overige vragen omtrent kapaanvragen of vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 2848637.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting

op maandag 21 mei 2007 om 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen,

mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 2848637.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is

griffierecht verschuldigd.

Evenementenvergunning
aangevraagd


· Brede School Netwerk: voor het houden van een Skateboardevenement met daarbij een pannatoernooi op zaterdag 16 juni 2007 van 14.00 uur tot 18.00 uur op de skatebaan en het Amnestyplein.


· Winkeliersvereniging Slotplein: voor het houden van een Moederdagfestijn op het Winkelcentrum Slotplein op zaterdag 12 mei 2007 van 8.00 uur tot 17.00 uur.


· Bewoners Ondersteuning Capelle: voor het houden van een Voetbaltoernooi aan het Reviusrondeel op zaterdag 26 mei 2007 van 9.00 uur tot 17.00 uur.


· J. de Waardt: voor het houden van een Muziekfestival op het veld van voetbalvereniging SVS op sportpark Schenkel op zaterdag 9 juni van 9.00 uur tot 22.00 uur.


· WijkOverlegPlatform Fascinatio: voor het houden van een wijkfeest, 5 jarig bestaan Fascinatio, aan de Solislaan op vrijdag 13 juli 2007 en zaterdag 14 juli 2007 van 8.00 uur tot 23.00 uur.


· Kinderdagverblijf Het Manekind: voor het houden van een feest ter viering van het 5 jarig bestaan van het Kinderdagverblijf in de Cornelis de Houtmanstraat 44 op zaterdag 22 september 2007 van 8.00 uur tot 15.00 uur.

Winkeltijdenwet

Het college maakt bekend dat het heeft besloten om, met toepassing van artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 5 van de Verordening winkeltijden, ontheffing te verlenen voor de onderstaande zondag in 2007 voor de wijk Schollevaar:

Zondag 23 december 2007 van 12.00 tot 18.00 uur.

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van artikel 10 van de Winkeltijdenwet beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag. Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na deze bekendmaking.

Vrijstellingsprocedure bestemmingsplan Capelle-West

Bouwplan uitbreiding bedrijfspand Elandstraat nr. 90 Procedure ex artikel 19, lid 2 WRO

Verzoek om bouwvergunning

Het college maakt bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ont­ vangen van onderhoudsbedrijf Slingerland-den Hartog Beheer B.V. voor het uitbreiden van het pand aan de Elandstraat nr. 90. Deze uitbreiding zal gedeeltelijk gelegen zijn op Rotterdams grondgebied en gedeeltelijk op Capels grondgebied.

Strijdigheid bestemmingsplan

Omdat het bouwplan, voor zover bedoelde uitbreiding op Capels grondgebied gelegen zal zijn, in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Capelle-West dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het college heeft op 1 mei 2007 besloten hieraan mee te werken. Het uitbreiden van het bedrijfspand is namelijk in strijd met dit bestemmingsplan, omdat de grond ter plaatse de bestemming Verkeersdoeleinden heeft. Op grond van deze bestemming mogen geen bouwwerken worden opgericht.

Stukken ter inzage

Het ontwerp-vrijstellingsbesluit, de (bouw-)aanvraag én de door Kuiper Compagnons B.V. in opdracht van onderhoudsbedrijf Slingerland
-opgestelde ontwerp ruimtelijke onderbouwing van 12 januari 2006, liggen van donderdag 10 mei 2007 tot en met woensdag 20 juni 2007 ter inzage bij het Informatiecentrum. Het ontwerp-vrijstellingsbesluit én het ontwerp ruimtelijke onderbouwing kunt u ook raadplegen op de website: wwww.capelleaandenijssel.nl.

Zienswijzen

Van donderdag 10 mei 2007 tot en met woensdag 20 juni 2007 kunt u zienswijzen over het ontwerp-vrijstellingsbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Dit kan schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders. Voor het maken van een afspraak voor het binnen deze periode mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen neemt u contact op met de heer M.C. Engelaar, afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 2848713. De ontvangen zienswijzen worden door het college bij de besluitvorming over het al dan niet verlenen van de vrijstelling betrokken.

De bovengenoemde stukken waar een procedure voor vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel