Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 8 mei

BERGEN OP ZOOM, 8 mei 2007

Beveiligingsmedewerker houdt vrouw aan voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op maandagmiddag melding van een winkeldief aan de Glacisstraat. De 38-jarige vrouw uit Bergen op Zoom wilde de winkel verlaten, terwijl ze slechts een deel van de boodschappen had betaald. Een beveiligingsmedewerker hield haar aan en belde de politie. Deze verhoorde de vrouw op het politiebureau en stelde haar na betaling van een bekeuring van 130,- weer in vrijheid.

Man aangehouden voor stelen stroom

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagmiddag melding van stroomdiefstal aan de Boulevard. Een winkeleigenaar ontdekte hier dat een deur van het pand was opengebroken en dat een onbekende een elektriciteitskabel op een stopcontact van het pand had aangesloten.. De politie volgde de elektriciteitskabel en kwam uit bij een garagebox in de buurt. De man die in de garagebox aanwezig was, een 22-jarige man uit Roosendaal, is aangehouden. Op het politiebureau is hij verhoord. Hierna is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Dronken man aangehouden na bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op maandagavond melding dat een beschonken man erg vervelend en agressief deed tegen bewoners van de Waalstraat. De man bedreigde bewoners en probeerde woningen binnen te dringen. De politie hield de 36-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aan. De man bleek gewond. Bij behandeling in het Lievensberg ziekenhuis bleek hij gebroken duim te hebben. Deze is gegipst. De verdachte is op dinsdagochtend gehoord en in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man beledigt politiemensen

OUDENBOSCH: De politie hield op maandagavond een 65-jarige man uit Oudenbosch aan aan het Wilhelminaplein. De man stond in een gebied dat was afgezet in verband met een gaslek. In de eerste instantie is de man aangesproken op het feit dat hij binnen de afzetting stond en een sigaret rookte. Toen de man uiteindelijk gehoor gaf aan de vorderingen van de politiemensen, vond hij het nodig hen te beledigen. Hierop is de man aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Tweetal aangehouden in bezit van wapens en inbrekerswerktuig

OUDENBOSCH: De politie hield op dinsdag omstreeks 01.30 uur twee mannen aan voor het in bezit hebben van steekwapens en inbrekerswerktuig. De twee werden gezien toen ze door Oudenbosch liepen. In het voorbijgaan zag de politie op de Oost-Vaardeke dat één van de twee mannen een steekwapen bij zich had. Dit werd in beslag genomen. Hierbij bleek ook de andere man in bezit te zijn van een steekwapen en stukken gereedschap die gebruikt worden bij inbraak. De 19-jarige man en de 39-jarige man, beide uit Oudenbosch, zijn aangehouden en ingesloten. In de loop van dinsdagmiddag zijn ze in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

DINTELOORD: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Havenweg. De daders forceerden de voordeur en kwamen zo binnen. Verder zijn in het pand meerdere vernielingen aangericht. Wat er is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een pand aan de Kerkstraat. De daders vernielden een ruit en kwamen zo binnen. Er is onder andere een geldbedrag weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Inbrekers nemen auto weg

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Melanendreef. Door middel van het boren van gaatjes in een raam zijn de daders het pand binnen gekomen. Hier hebben ze autosleutels ontvreemd en de auto weggenomen. Het gaat om een grijze Volvo V70 met kenteken 57-TT-XX. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man aangehouden na vondst bijna 6 kilo softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie doorzocht op maandagmiddag een woning aan de Anemoonstraat aan de hand van een anonieme melding. In het pand zijn een vuurwapen en een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Het gaat om bijna 6 kilo hasj en hennep. De politie deed de zoeking onder leiding van de Officier van Justitie en de Rechter-commissaris. De hoofdbewoner van het pand, een 33-jarige man, is aangehouden en in verzekering gesteld. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg