Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/05)

OOSTERHOUT NB, 8 mei 2007

Automobilist opgepakt vanwege drugs- en wapenbezit

WAALWIJK: In de nacht van maandag 7 mei op dinsdag 8 mei controleerden agenten de bestuurder van een personenauto met aanhangwagen. De man reed rond 03.10 uur over de Midden Brabantweg. Achter het stuur zat een 30-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland heeft. In de auto lag een gebruikershoeveelheid hard-drugs (vermoedelijk amfetamine). De man werd gearresteerd omdat hij onder invloed verkeerde van verdovende middelen. In het politiebureau nam vervolgens een GGD-arts een bloedproef af. Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het exacte soort en hoeveelheid van de verdovende middelen.

Bij nadere controle van de auto vonden de agenten ook nog een nepvuurwapen. Het wapen lijkt dermate echt, dat het een verboden wapen is ingevolge de Wet Wapens en Munitie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Bij verhoor bleek trouwens dat hij nog twee openstaande geldboetes had. Aangezien hij de boetes niet contant kon betalen, is hij ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie om de vervangende straf van 3 dagen hechtenis te ondergaan.

Ongewenste vreemdeling in bewaring gesteld

DONGEN: Een surveillerende agent zag en hoorde hoe een man agressief stond te schreeuwen naar passerende autos. Het voorval vond plaats op dinsdagavond 7 mei om 18.45 uur op de Middellaan. Bij controle van de persoonsgegevens bleek dat de 28-jarige man te boek stond als ongewenst vreemdeling. Om die reden is hij gearresteerd en in vreemdelingenbewaring gesteld.

Computers gestolen uit schoolgebouw

NIEUWENDIJK: Scholieren van een basisschool zijn tijdens de meivakantie gedupeerd door inbrekers. De dieven gingen er namelijk vandoor met zes computers en zes computerbeeldschermen. Om binnen te komen forceerden de daders een aantal ramen.
De schooldirecteur deed dinsdag 8 mei 2007 aangifte bij de politie, op basis waarvan een onderzoek wordt ingesteld.

Politie controleert snelheid na klachten van omwonenden

SPRANG-CAPELLE: De wijkagenten en de gemeente Waalwijk kregen de laatste tijd veel klachten over snelheidsovertreders op de Heistraat in Sprang-Capelle. Dat leidde er toe dat de gemeente enige tijd geleden een zogenaamde Smiley plaatste.
De smileys attenderen verkeersdeelnemers op een ludieke manier op hun snelheid. Wie te hard rijdt, wordt geconfronteerd met een sip kijkende smiley en wie zich aan de snelheid houdt wordt vriendelijk toegelachen.
Omdat er klachten bleven binnenkomen hield de politie dinsdagmorgen 8 mei een snelheidscontrole. Tussen 10.00 uur en 11.30 uur passeerden ongeveer 80 voertuigen de snelheidsapparatuur. Acht automobilisten waren in overtreding. Hun snelheden varieerden van 61 en 80 km/u. Daarnaast werden acht bestuurders werd bekeurd omdat zij geen gordel droegen.

Proces-verbaal vanwege belediging

WAALWIJK: De politie maakt proces-verbaal op tegen een 35-jarige inwoner van Sprang-Capelle. De man wordt verdacht van belediging van een ambtenaar in functie. Het voorval vond plaats op maandagmiddag 7 mei 2007 rond 17.00 uur bij winkelcentrum De Els. De automobilist had zijn auto illegaal op een invalidenparkeerplaats geparkeerd en was boodschappen gaan doen. De man had wel een parkeerbonnetje gekocht en achter de ruit gelegd. Alleen had de man geen invalidenparkeerkaart en stond dus onterecht op de gereserveerde plaats voor invaliden geparkeerd. De automobilist werd boos op de parkeercontroleurs, schold hen uit en spuugde de vrouwelijke controleur in haar gezicht. De vrouw deed aangifte bij de politie. Aan de hand van zijn kenteken was de identiteit van de man bekend. Hij kwam toevalligerwijs op 8 mei naar het politiebureau voor een andere zaak en is meteen verhoord voor de belediging.

Auteur: Jeroen Steenmeijer