Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 1 mei 2007

Puntentoewijzingsysteem
Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 8 mei 2007 besloten om het puntentoewijzingsysteem aan te passen. Een exemplaar hiervan is op te vragen bij de gemeente.

Onderhoudsplan sportvelden
Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van 1 mei 2007 het onderhoudsplan sportvelden vastgesteld. Dit onderhoudsplan biedt het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid om het planmatig onderhoud van de natuurgrasvelden van onze gemeentelijke sportparken op een dusdanige manier te organiseren, dat de kwaliteit van de velden op de lange termijn gewaarborgd blijft.

Herziening structuur monumentencommissie
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het concept `Besluit regelende de taken, de samenstelling en de werkwijze van de monumentencommissie Bernheze 2007' en het concept Monumentenverordening Bernheze 2007'. De conceptbesluiten zullen ter inzage worden gelegd zodat iedereen zijn zienswijzen kan indienen. Met inachtneming van de zienswijzen wordt een definitief besluit genomen. De verordening wordt ter vaststelling voorgelegd aan de raad. Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheden van een regionale monumentencommissie.

Overdrachtsvergoeding beheer en onderhoud A50
Rijkswaterstaat biedt de gemeente Bernheze een afkoopsom voor de extra vierkante meters weg die zijn ontstaan door aanleg van de A50. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met de voorgestelde afkoopsom.