Ingezonden persbericht


Middagseminar over Serious Gaming - 8 mei a.s tijdens TINE 2007 - Amsterdam

Op dinsdag 8 mei vindt het seminar 'Serious Gaming' voor training en opleiding plaats van 13:00 tot 17:00 uur tijdens TINE 2007. Voorlopers uit de gaming-industrie vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Serious Gaming binnen trainingen en opleidingen en geven een kijkje in de toekomst. Bezoekers krijgen een praktijkcase over de ontwikkeling van een serious game en horen wat het voor hun organisatie betekent om serious games succesvol te implementeren.

De belangstelling voor serious games binnen opleidingen groeit. Anders dan bijvoorbeeld boeken en klassikaal onderwijs lenen games zich er goed voor om groepen studenten en/of cursisten in een virtuele netwerk omgeving vaardigheden aan te leren en kennis over te dragen door samenwerking. Games zijn aantrekkelijk en effectief. Maar hoe integreert u serious games in uw training of opleiding? En hoe richt u uw opleidingsorganisatie in op het gebruik van games?

Belangrijke thema's tijdens het seminar

Het seminar Serious Gaming voor training & opleiding informeert bezoekers over de uitgebreide mogelijkheden van serious gaming in opleidingen en wat het concreet inhoudt om een serious game te ontwikkelen en in een organisatie te implementeren.

Voor wie is dit seminar bedoeld?


- Directie en management van bedrijfsopleidingen, trainingbureaus en e-Learning ontwikkelaars.
- Management van ICT afdelingen van onderwijsinstellingen die mogelijk met gaming aan de slag willen.
- Docenten, beleidsmedewerkers van scholen, zowel BVE als PO & VO.

Voor meer informatie over de sprekers, het programma en inschrijving: www.seriousgaming.nl. Kaarten voor het seminar Serious Gaming kosten 245 euro, excl. BTW.

Over TINE

TINE is het nationale ICT-platform in Nederland. TINE biedt ICT-professionals een unieke gelegenheid om gedurende het jaar kennis en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten rondom de meest actuele ICT-aandachtsgebieden ondergebracht in 15 TOPIX. TINE richt zich op directieleden, ICT-managers en ICT-specialisten uit het bedrijfsleven en bij de overheid. Het hoofdevenement van TINE 2007 vindt plaats van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 mei in Amsterdam RAI.


---

Voor nadere inlichtingen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Iris de Putter via iris.deputter@seriousgaming.nl / +31610085811.

Voor meer informatie over TINE kunt u contact opnemen met Karin van Geelen via k.v.geelen@rai.nl.