Gemeente Medemblik


Sociaal Café op 8 mei 2007 in Medemblik

De gemeente Medemblik ondersteunt een nieuw initiatief om eenzaamheid onder de aandacht te brengen. Hiervoor is een werkgroep opgericht bestaande uit vertegenwoordigers van diverse organisaties, die zich met dit onderwerp bezighouden. De werkgroep heeft het idee opgevat om te starten met een zogenaamd Sociaal Café.

Het Sociaal Café is een ontmoetingsplaats voor beroepskrachten, vrijwilligers en gemeentefunctionarissen. Doel van dit nieuwe initiatief is om de (in) formele contacten tussen de verschillende partijen, die zich bezig houden op het terrein van eenzaamheidspreventie, te bevorderen. Tijdens de gesprekken kunnen de deelnemers ervaringen delen, ideeën op doen en plannen maken voor de toekomst.

Op dinsdag 8 mei wordt van 15.30 tot 17.00 uur in het Wapen van Medemblik de eerste bijeenkomst gehouden. Diverse organisaties zijn hiervoor inmiddels schriftelijk uitgenodigd.

Bent u niet uitgenodigd en wel geïnteresseerd? Neemt u dan gerust contact op met Mariska Pasteuning van Stichting Welzijn Ouderen Westfriesland, telefoonnummer 0229-206970.