Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Niveau arbeidskrachten in Polen gelijk aan Nederlands niveau?

Met veel genoegen nodigen wij u namens het Nederlands-Pools Centrum voor Handelsbevordering (NPCH) uit om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Dutch Polish Trade Award 2007 op dinsdag 8 mei te Apeldoorn.

De 4 finalisten zijn:
Addit BV, Contract Manufacturer (Venlo)
AXA Stenman Industries (Veenendaal)
H.Z. Transport (Maasdijk)
OTTO Work Force (Venray)

Het zakendoen met Polen staat op dit moment meer dan ooit in de belangstelling nu per 1 mei 2007 de grenzen volledig open zijn voor onder andere Polen om in Nederland te werken. Voorafgaand aan de uitreiking vindt dan ook een interactieve bijeenkomst plaats waar het zakendoen in en met Polen centraal staat. Circa 125 gasten die direct of indirect zakelijke relaties hebben met Polen zijn hierbij aanwezig. Het volledige programma treft u aan op pagina twee.

DUTCH POLISH TRADE AWARD 2007
Centraal Beheer / Achmea
Prins Willem-Alexanderlaan 651
7311 NB APELDOORN
8 mei 2007 (15.00 uur-18:00 uur)

Key note speaker is de heer Jean-François van Boxmeer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Heineken. Hij geeft zijn visie op succesvol zakendoen in en met Polen.

Enkele toonaangevende MKB-ondernemers (vanuit de sectoren: Automotive, Food en People Management) die reeds actief zijn in Polen bieden vervolgens in een paneldiscussie een kijkje achter de schermen als het gaat om de handelsbetrekkingen in de dagelijkse praktijk. De panelleden zijn:


. De heer M. Brink, directeur Inter Car

. De heer J. van Corven, partner Prime Leadership
. De heer J. Hulsen, directeur Oerlemans Foods

Als input voor de discussie dienen de resultaten van een schriftelijke enquête die recent door het NPCH is gehouden onder ondernemers die reeds actief zijn in Polen. Gevraagd is naar hun bevindingen bij het zakendoen in en met dit land. Vragen zijn gesteld als: Wat zijn de belangrijkste redenen om zaken te doen in en met Polen? Wat zijn uw toekomstverwachtingen? Wat zijn de grootste knelpunten en kansen? Welk advies zou u vooral geven aan bedrijven die ook zaken overwegen te gaan doen met Polen? En wat vindt u van het niveau van de arbeidskrachten in Polen ten opzichte van Nederlandse arbeidskrachten?

De Dutch Polish Trade Award wordt uitgereikt op initiatief van het Nederlands-Pools Centrum voor Handelsbevordering (NPCH) in Den Haag en de Nederlands Poolse Kamer van Koophandel in Warschau. Beide organisaties willen hiermee de activiteiten van Nederlandse bedrijven die zich hebben onderscheiden in Polen onder de aandacht brengen. Een deskundige jury onder leiding van de heer Eli Leenaars, lid van de Raad van Bestuur van ING Groep, selecteert een Nederlandse onderneming die op een vindingrijke en succesvolle wijze zakelijke activiteiten in Polen heeft ontwikkeld. Dit kan zijn op het gebied van import, export of investeringen. Dit jaar is Eureko (moedermaatschappij van onder andere Achmea) hoofdsponsor, gastheer en medeorganisator van de uitreiking van de DPTA. De winnaar ontvangt een blijvende herinnering, een bedrag van E 5000 en publicitaire aandacht.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst op 8 mei via het bijgevoegde responsformulier. Deelname is voor u vanzelfsprekend kosteloos.

Fotograaf

Er is een fotograaf aanwezig. Indien gewenst, maakt deze ook op uw verzoek foto's. Deze zijn vrij van rechten te gebruiken voor publicatie rondom dit onderwerp. Mocht u zelf een fotograaf meenemen, dan verzoeken wij u dit van te voren aan ons te melden via het responsformulier.

Programma DPTA 2007

15.00 Ontvangst en registratie

15:30 Opening door de heer E. Jansen, Vice-Voorzitter Eureko

15:35 Welkomstwoord door de heer W.F. Dutilh, Voorzitter NPCH

15.40 "Polish Economy in European Perspective" (Engelstalig) Presentatie door de heer C. Stypu?kowski, Managing Director, Central / Eastern European Investment Banking, JPMorgan

16.00 "Polish Experience of Heineken" (Engelstalig) Presentatie door de heer J.F.M.L. van Boxmeer, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Heineken

16:20 Discussie onder leiding van een moderator tussen enige Nederlandse ondernemers over hun ervaringen in Polen

Deelnemers:

- De heer M. Brink, directeur Inter Car
- De heer J. van Corven, partner Prime Leadership
- De heer J. Hulsen, directeur Oerlemans Foods

Muzikaal intermezzo

17.25 Uitreiking van de Dutch Polish Trade Award 2007

Presentatie van de genomineerden en de winnaar door de heer E. Leenaars, Lid Raad van Bestuur ING Groep en voorzitter van de jury Uitreiking van de Award door de Poolse Ambassadeur Dankwoord door de winnaar van de Award

18.00 Afsluiting door de heer W.F. Dutilh

Netwerkborrel

RESPONSFORMULIER

DUTCH POLISH TRADE AWARD 2007
Centraal Beheer / Achmea
Prins Willem-Alexanderlaan 651
7311 NB APELDOORN
8 mei 2007

(Kruis a.u.b. aan wat van toepassing is)

O Ja, ik kom met personen naar de bijeenkomst

O Ja, ik kom met personen naar de bijeenkomst

O Ik neem een eigen fotograaf mee. Naam:

O Nee, ik kan helaas niet komen, maar wil wel graag de persinformatie ontvangen na afloop

Na(a)men :

:

Medium :

E-mail :

Telefoon :

Het ingevulde responsformulier kunt u e-mailen naar: Gwen@jansenjager.nl of faxen naar: 030 2440105

Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Gwen Jansen: 030-244 40 90

-----------------------
Nederlands-Poolse
Kamer van Koophandel


---- --