Ingezonden persbericht


VMBO-leerlingen Caland Lyceum massaal op Bliksemstage

Op dinsdag 8 mei organiseert Campus Nieuw West samen met de bedrijvenvereniging Amsterdam City een grootschalige 'Bliksemstage' voor jongeren uit Amsterdam Nieuw West. 130 VMBO-leerlingen van het Caland Lyceum krijgen de kans om achter de schermen te kijken bij 25 bedrijven in het centrum van Amsterdam. Een 'Bliksemstage' is een korte maar krachtige manier voor jongeren om een beeld te krijgen van beroepen en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Met als resultaat: een juiste studiekeuze en een beter zicht op werk.

De dag wordt geopend met een spetterend optreden van Kami-kazi in de hal van Magna Plaza. Kami-Kazi is een aanstormend rap talent, oud leerling van het Caland Lyceum en zelf opgegroeid in Amsterdam West. Vervolgens gaan de leerlingen met de ondernemers mee en mogen zowel 's ochtends als 's middags meewerken in de bedrijven.

Datum: 8 mei
Plaats: hal Magna Plaza
Tijd: 09.15 - 09.45 uur (opening), daarna 2x op Bliksemstage

U bent van harte uitgenodigd om bij de openingsbijeenkomst aanwezig te zijn en eventueel een groepje leerlingen op 'Bliksemstage' te volgen.

Campus Nieuw West organiseert het Bliksemstageproject jaarlijks voor 3.000 basisschool- en VMBO-leerlingen in Amsterdam Nieuw West. De Campus is een vereniging van bedrijven en instellingen die ervoor zorgt dat jongeren tot 16 jaar in Amsterdam kennismaken met het bedrijfsleven. Ruim 200 bedrijven doen mee in projecten, bijvoorbeeld door het aanbieden van bliksemstageplekken en praktijkopdrachten, of het leveren van mentoren, trainers en coaches. Met deze projecten worden in 2007 ruim 5.000 jongeren bereikt. www.campusnieuwwest.nl