Gemeente Heerde

Week 19, 8 mei 2007

Burgerlijke stand
Geboren
. Merel van der Haar, dochter van A. van der Haar en A.G. de Vries . Youri Draaijer, zoon van T.J. Draaijer en B.E. van der Bas . Dyone van Petersen, dochter van M. van Petersen en N. van Ommen

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap
. P. Hagen en H. Soepboer
. M. Schoenman en L. Bonsink

Huwelijk
. W. Buter en M. Klein
. G.H. Bredenhof en J.M. Gouka
. A.I. Snoek en P. van Dijk

Overleden
. G. Olthuis
. H.E. Ruitenbeek-Gorlee
. H. Roke
. H. Spee-Bisschop
. L. Sellies
. M.W. Rus-van Bochoven
. J. Dalhuisen-Kiezebrink
. J. Mouwe-de Graaf
. M.C. Stenfert-Stokkink
. E. Harmeijer-de Wilde
. J. Roke
. B.H.H. de Leeuw-Stoel

Gemeentehuis gesloten

In verband met het jaarlijkse personeelsreisje is het gemeentehuis vrijdag 11 mei de hele dag gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Het gemeentehuis is donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 18 mei eveneens gesloten en telefonisch niet te bereiken.

Bent u veteraan?

Op 29 juni wordt landelijk extra aandacht geschonken aan veteranen. Het hoofddoel van deze Nederlandse veteranendag is het uiten van waardering voor hun inzet. Zo kennen we niet alleen veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, Indië, Nieuw-Guinea en Korea, maar inmiddels ook veel jonge veteranen. Dat zijn veteranen die ingezet werden bij internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Ook de gemeente Heerde wil aandacht aan deze bijzondere categorie inwoners besteden. Dus bent u veteraan en woonachtig in de gemeente Heerde, geef u dan op voor 15 mei door onderstaande bon te sturen naar: gemeente Heerde, J. van den Berg, Antwoordnummer 2, 8160 VG HEERDE.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met Jeanien van den Berg (team Bestuursondersteuning) tel. 0578 - 699499 of via jeanien.berg@heerde.nl

?____?____?____?____?____?____?____?____?____?___?____?____?__

Naam: --------------------------------------------------------------------------------------------- Adres: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Postcode/woonplaats: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Veteraan uit oorlog/ van vredesmissie: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Legeronderdeel: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Geboortedatum: ---------------------------------------------------------------------------------------------

Werken aan veiligheid

Niets erin, niets eruit!
Het komt altijd ongelegen. Het kost u tijd en geld. En soms raakt u onvervangbare persoonlijke spullen (herinneringen) kwijt. Het kan ook u gebeuren: een auto-inbraak.

De politie is er daarom alles aan gelegen auto-inbraken op te lossen en - liever nog - te voorkomen. U kunt zelf iets doen om het risico op inbraak te verkleinen. Op vakantie, maar ook in uw eigen woon- en leefomgeving. En als het u overkomt: doe altijd aangifte. Zonder aangifte geen daders. Aangifte op 0900 - 8844 of via www.politie.nl. En ziet u iets verdachts bij andermans auto: informeer de politie. Samen werken aan veiligheid!

Tips die de kans op inbraak in uw auto verkleinen:
1. Laat geen waardevolle spullen achter, ook geen tassen! Kunt u niet anders, leg ze dan uit het zicht.
2. Verwijder het frontje van uw autoradio of navigatiesysteem, of zo mogelijk het gehele apparaat.
3. Schakel de bluetooth-functie van apparaten uit, deze is buiten de auto te detecteren!
4. Een geopend dashboardkastje zonder waardevolle spullen laat zien dat er niets te halen is. Let op dat het lampje niet blijft branden.
5. Parkeer op een bewaakte en/of goed verlichte plaats en zoveel mogelijk op een plaats goed zichtbaar vanaf de weg.

Opvang zwerfdieren

Op 1 mei is een melding binnengekomen over een volwassen, donkerbruine hond die rondliep aan de Groteweg nabij molen De Vlijt in Wapenveld.

Het dier is in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf in Heerde. De volgende dag is het zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel te Apeldoorn (tel. 055 - 5068600).

Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 en 17.00 uur voor de opvang hiervan contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0578 - 699532. Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen met de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

Activiteiten


- zaterdag 12 mei
open dag Stora Enso van 09.30 tot 15.30 uur


- woensdag 16 mei
tijdrit wielrennen aan de Nieuwe Zuidweg van 18.30 tot ca. 21.00 uur; organisatie Vadesto


- donderdag 17 mei
Open Huis Stichting Jeugd met een Opdracht aan de Mussenkampseweg 32 in Heerde van 10.00 tot 17.00 uur


- zaterdag 19 mei
feestelijke opening dagcentrum "De Lindenhoeve" van Stichting Philadelphia Zorg aan de Veerstraat 51 in Heerde van 10.00 tot 15.00 uur

Collectes

Woord en Daad collecteert van 7 tot 12 mei

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 2 en 12 mei oud papier in bij de atletiekbaan aan de Veldweg.

Bij de Willem-Alexanderschool aan de Rooboerskamp in Heerde staat op 9, 10 en 11 mei een container voor oud papier.

Jenaplanschool Prinses Beatrix zamelt vrijdag 11 mei vanaf 18.00 uur oud papier in.

In Veessen en Vorchten wordt op 12 mei oud papier opgehaald door o.b.s. De Heemde.

Avondschietoefeningen

Dinsdag 15 mei worden op het artillerieschietterrein in 't Harde avondschietoefeningen gehouden. De Nieuwe Zuidweg is dan wel toegankelijk, maar er is mogelijk wel geluidshinder.

Voor vragen of klachten over de schietoefeningen kunt u bellen met de klachtenlijn van Defensie: 0525 - 657700.

Voor klachten over vliegverkeer kunt u bellen met: 0800 - 0226033.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Vastgesteld bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 16 april 2007 het bestemmingsplan Wapenveld-Dorp gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Wapenveld-Dorp omvat de kern Wapenveld, inclusief Bruggenhoek. Het belangrijkste uitgangspunt voor de opgestelde juridische regeling is de bestaande (bebouwde) situatie. Dit betekent dat de manier waarop de gronden op dit moment worden gebruikt, bepalend is geweest voor de bestemming die aan het perceel is toegekend.

De wijzigingen betreffen enkele ambtshalve wijzigingen in de voorschriften (van algemene, redactionele aard dan wel in de lay-out). Ten aanzien van de carportregeling in de voorschriften heeft een verduidelijking plaatsgevonden. De inbreidingslocatie Veldzijde (1e fase) en de nieuwe woonwijk De Ossenkamp zijn ingevoegd op de plankaart. Daarnaast zijn de nog niet gerealiseerde woningen in het plangebied (planologisch gezien al wel vigerend) voorzien van de aanduiding "nieuwbouwlocatie" op de plankaart.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 9 mei 2007 gedurende zes weken (tot 20 juni 2007) op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van dit plan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen degenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, schriftelijk of mondeling bedenkingen tegen het vastgestelde plan inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening, tel. 026 - 3599820. Dit geldt ook voor een belanghebbende, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Daarnaast kan een ieder bedenkingen indienen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het vergroten van de woning op het perceel De Wan 12 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok wordt overschreden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 9 mei 2007 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 25 april 2007 tot 2 mei 2007 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het vergroten van een bijgebouw op het perceel Machteldskamp 15 te Heerde
- het plaatsen van een carport op het perceel Oranjeweg 2 te Wapenveld
- het plaatsen van een serre op het perceel Oranjeweg 3 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Ingekomen aanvragen sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 25 april 2007 tot 2 mei 2007 de volgende aanvragen om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het gedeeltelijk slopen van de winkel op het perceel Dorpsstraat 37 te Heerde
- voor het slopen van vloeren, muren en dakbeschot van de woning op het perceel Kolthoornseweg 20 te Heerde
- voor het slopen van de woning op het perceel Klapperdijk 9 te Wapenveld
- voor het slopen van de woning met bijgebouwen op het perceel Werverdijk 9 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimte op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunning heeft verleend:

reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van een berging op het perceel Kwartelweg 8 te Wapenveld Verzonden: 26 april 2007

Verleende sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunning heeft verleend:


- voor het slopen van diverse bijgebouwen op het perceel Assendorperstraat 5 te Heerde Verzonden: 26 april 2007

Openbare welstandsvergadering

Dinsdag 22 mei 2007 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 15.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf maandag 21 mei 2007 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 10 mei 2007 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 8 mei 2007 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie van de afdeling Ruimte. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Verleende brandveiligheidvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat een gebruiksvergunning is verleend aan:


- Buitencentrum "De Koerberg", Koerbergseweg 4-1 te (8181 LL) Heerde Verzonden: 27 april 2007

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing op grond van APV verleend aan:


- Stichting Philadelphia Zorg voor het organiseren van de opening van het nieuwe dagcentrum "De Lindenhoeve" aan de Veerstraat 51 in Heerde op zaterdag 19 mei 2007 van 10.00 tot 15.00 uur
- Stichting Jeugd met een Opdracht voor de organisatie van een Open Huis met muziek aan de Mussenkampseweg 32 in Heerde op donderdag 17 mei 2007 van 10.00 tot 17.00 uur Verzonden: 26 april 2007

- Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina voor het organiseren van een verkoopactie met bloemen in het dorp Heerde en de direct aangrenzende buitengebieden op 20 en 21 september 2007
- Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina voor het organiseren van een verkoopactie met oliebollen van 27 tot en met 29 december 2007 Verzonden: 27 april 2007

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --