Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 109

datum: 7 mei 2007

Workshop over effectief omgaan met jongeren in de straatcultuur

Hoe ga je effectief om met jongeren in de straatstructuur? Die vraag staat dinsdagavond 8 mei en dinsdagavond 15 mei centraal tijdens de workshop 'Streetwise', bedoeld voor ondernemers en bewoners van de Amersfoortse binnenstad. Hans Kaldenbach spreekt van 19.00 tot 22.00 uur in Stadscafé De Observant over het onderwerp en met behulp van een acteur worden praktijksituaties geoefend. De workshop is georganiseerd door de gemeente Amersfoort in het kader van Veilig op Straat, hotspot Binnenstad.

De workshop is bedoeld om het gedrag van jongeren in de straatcultuur te begrijpen en te beïnvloeden. Jongeren hebben namelijk hun eigen ideeën over normen, waarden, omgaan met elkaar en respect. Maar wat voor jongeren normaal is, wekt bij u misschien irritatie op of leidt tot overlast. Wat beweegt jongeren en hoe spreekt u ze aan op gedrag dat u niet acceptabel vindt? In een paar uur tijd reikt Hans Kaldenbach deelnemers van de workshop methoden aan om op een leuke en verantwoorde manier om te gaan en in gesprek te gaan met (straat)jongeren.

Deelname is gratis

De workshop is kosteloos en bovendien krijgt u als deelnemer aan het eind van de avond gratis het boek 'Respect' (winkelwaarde E 9,95) van spreker Hans Kaldenbach mee naar huis. Het aantal deelnameplaatsen is beperkt, dus meldt u snel aan via hhj.wortman@amersfoort.nl.

Praktische informatie workshop
Data: dinsdag 8 mei 2007
dinsdag 15 mei 2007
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort Kosten: gratis
Aanmelden: hhj.wortman@amersfoort.nl.

Informatie: Wendy te Velde, communicatieadviseur Veilig op Straat, telefoon 033 469 48 61 of 06 25 48 19 81, e-mail wb.tevelde@amersfoort.nl.


---- --