Pharming Group N.V

Pharming Nomineert Nieuwe Leden Voor Raad Van Commissarissen

Leiden, The Netherlands, 8 mei, 2007. Biotech bedrijf Pharming Group NV ("Pharming" of "het bedrijf") (Euronext: PHARM) kondigde vandaag aan dat het twee nieuwe leden voor de Raad van Comissarissen zal voordragen aan de aandeelhouders tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 23 mei aanstaande. Pharming zal voorstellen om de heren. J. Blaak en B. Ward voor een periode van vier jaar te benoemen als commissaris. Tijdens dezelfde vergadering zal de heer G. Verhagen terugtreden als commissaris.

Dhr. Blaak (66), heeft een indrukwekkende carriere achter de rug in verschillende managementposities bij Hoogovens (en daaraan verbonden bedrijven) en bij Indivers (en dochterbedrijven) in Nederland, USA, Duitsland en Singapore. In 1983, was hij betrokken bij de oprichting van MIP ("Maatschappij voor Industriele Projecten") Equity Fund, een van de grootste venture capital bedrijven in Europa, en werd daar benoemd tot CEO in 1986. Gedurende het bestaan van dat fonds investeerde MIP in verschillende life sciences bedrijven die activiteiten in Nederland gingen opzetten (o.a. Centocor, Mogen and EuroCetus/Chiron). Sinds 1996, is Dhr. Blaak eigenaar en directeur van Tailwind, een bedrijf dat investeert in jonge startende life sciences bedrijven. Hij is betrokken als adviseur of commissaris bij enkele van deze bedrijven en is ook lid van verschillende adviesorganen van het Nederlands Ministerie van Economische zaken. Dhr. Blaak heeft wiskunde & natuurwetenschappen alsmede bedrijfseconomie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Dr. Ward (68), afkomstig uit Engeland, heeft een breed internationaal netwerk en ervaring in het managen en financieren van biofarmaceutische bedrijven. Hij heeft senior management functies bekleed in Engeland, USA en Singapore bij diverse farmaceutische en biotech bedrijven waaronder Glaxo, the Virus Research Institute, Avant Immunotherapeutics en KuDOS Pharmaceuticals. Zijn meest recente functie was CEO van KuDOS Pharmaceuticals Ltd., dat verkocht is aan Astra-Zeneca in 2006. Hij is momenteel voorzitter van de RvC van Onyvax Ltd, Spirogen Ltd en Cellcentric Ltd. en gewoon commissaris bij Biotica Ltd en Cancer Research Technology Ltd. Dr. Ward heeft een doctoraat in microbiologie van de University of Bath (Engeland).

Dhr. Verhagen (77), die lid is geweest van de Raad van Commissarissen van Pharming sinds februari 2002, had al eerder aangegeven te willen terugtreden op de aanstaande aandeelhoudersvergadering. Directie, werknemers en Raad van Commissarissen zijn hem zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij heeft verricht en de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan de groei van Pharming gedurende de afgelopen vijf jaar. Zij respecteren zijn beslissing om het wat rustiger aan te gaan doen in zijn professionele werkzaamheden en wensen hem nog vele jaren in goede gezondheid en ook overigens alle goeds toe.

De algemene vergadering van aandeelhouders wordt gehouden op 23 mei aanstaande om 15:00 uur in het kantoor van Pharming in Leiden. De agenda met toelichting (inclusief gegevens met betrekking tot de nieuw voorgestelde commissarissen, het volmachtformulier, het jaarverslag met daarin "the report of the Board of Management and the financial results 2006" en een routebeschrijving) zijn, per vandaag, verkrijgbaar voor aandeelhouders op het kantoor van het bedrijf. Kopieen van deze documenetn zijn gratis te verkrijgen en zijn ook beschikbaar op de website van het bedrijf (www.pharming.com).

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten en ouderdomsziekten. Daarnaast ontwikkelt Pharming ook medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten ondermeer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Daarnaast heeft Pharming toegang tot technologieplatforms op het gebied van weefselherstel via haar samenwerking met NovaThera en op het gebied van DNA-schade en herstel dankzij de overname van DNage. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com en op http://www.dnage.nl.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Anne Louise van Lynden, Investor Voice, T: +31 (0)6 543 155 49 or +31 (0)71 52 47 400 Rein Strijker, Pharming Group NV, T: +31 (0)71 52 47 400