Senternovem


Nieuws

08-05-2007 |

Basisboek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en MVO-simulatie CruiSeR

Ook in HBO en WO opleidingen komt steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor deze opleidingen, maar ook voor managers die al in de praktijk werkzaam zijn, is het Basisboek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ontwikkeld. Dit Basisboek is een studieboek op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor het hoger beroepsonderwijs. Het boek is geschreven voor studenten van management¬opleidingen en is ook een inspirerende inleiding voor managers die in de praktijk met MVO aan de slag willen. Het geeft een overzicht van de theorie, belangrijke trends en normen op het terrein van MVO. Het bevat ook veel praktische voorbeelden en interviews met de smaakmakers op het gebied van MVO in Nederland.
Dit Basisboek bevat bijdragen van bedrijven zelf en van auteurs die vanuit heel verschillende invalshoeken schrijven over MVO. Waarom doen zoveel bedrijven aan MVO? Hoe past het in de ondernemingsstrategie? Wat zijn de belangrijkste normen waaraan een bedrijf moet voldoen? Kan MVO ook worden ingevoerd in het MKB? Wat is de rol van de overheid? Zijn consumenten wel geïnteresseerd? Aan welke eisen moet een MVO-verslag voldoen?

CruiSeR
Naast het basisboek is er ook een MVO-simulatie genaamd CruiSeR. Veel van de onderwerpen en vraagstukken waarmee studenten in CruiSeR worden geconfronteerd komen uitgebreid en diepgaand aan de orde in het Basisboek MVO. Omgekeerd biedt CruiSeR de mogelijkheid om de onderwerpen uit het Basisboek MVO in praktijk te brengen. Zo vullen onderwijs en maatschappelijk verantwoord ondernemen elkaar aan, wat een toegevoegde waarde heeft voor zowel het onderwijs als voor het bedrijfsleven. Meer informatie daarover vindt u op de site van mvo-onderwijs.