Antonov Automatic Transmission

8 mei 2007

Antonov plc ( de Onderneming ) Benoeming Director

Antonov plc is verheugd bekend te kunnen maken dat de heer Mohammad (Mory) Motabar tot Non- executive Director is benoemd.
Mory (50), is Register Accountant (ACA), heeft een BSc in Mathematical Economics en Econometrics, behaald aan de London School of Economics (LSE). Mory heeft uitgebreide internationale ervaring op het financiële vlak en heeft verschillende belangrijke rollen vervuld in investerings- en bedrijfsontwikkelingsstrategie, financiële planning ter ondersteuning van productontwikkeling, verkoop en marketing. Daarnaast heeft hij ervaring op het gebied van F&O, IPO en corporate governance voor bedrijven genoteerd in het VK en aan Euronext en Nasdaq. Zijn meest recente aanstelling was die van CFO van Seagull Software Group (1996 tot 2007), een internationaal softwarebedrijf met hoofdkantoren in Nederland en Atlanta, Amerika. In februari 1999 begeleide Motabar de beursgang van Seagull Software Group aan Euronext Amsterdam. Gedurende zijn aanstelling bij Seagull Software Group was hij directeur van Seagull Business Software B.V., Seagull Software International B.V., Seagull Software Tool B.V., Seagull Consultancy Services B.V., Seagull Software Systems Inc. en Seagull Business Software UK Limited. Motabar legde zijn functie van directeur in februari 2007 neer.

Eerder heeft Mory 17 jaar in het VK gewerkt, meest recent in een senior international finance rol als Financial Director en Company Secretary bij Santa Cruz Operation (1989 tot 1996) voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA) en de Pacific regio. Dit software bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ en heeft haar hoofdkantoor in Californië, Amerika. Hiervoor bekleedde Mory een senior international finance rol bij Amersham International plc, een bedrijf actief in de ontwikkeling, fabricage en verkoop van producten voor gebruik in medicijnen, onderzoek en industrie. In deze rol was hij verantwoordelijk voor financiële en management rapportage van elf werkmaatschappijen in Europa, Noord-Amerika en de Pacific regio. Na zijn afstuderen aan de LSE in het VK begon Mory zijn carrière bij Saffreys (1979 tot 1986), één van de oudste kantoren voor register accountants in Londen. Christopher Ross, Voorzitter van Antonov:
Met de benoeming van Mory is onze Board aanzienlijk versterkt. Hij zal een belangrijke rol vervullen in het ondersteunen van de onderneming nu de focus wordt gelegd op het genereren van omzet door het vercommercialiseren van de technologie. Hij voegt waardevolle commerciële en financiële ervaring toe en zal uitstekend kunnen adviseren nu wij Antonov internationaal uitbreiden. Binnen de regels van AIM, Schedule 2, paragraaf g is er geen verplichting andere informatie te publiceren.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Hein Vergeer Tel: 06 5510 4444 Dr. Jos E. Haag, Non-executive Director Tel: 06 5156 1767


---- --