Wegener NV

Bijgaand de definitieve versie van het zojuis verstuurde persbericht. Gelieve de vorige versie te vernietigen.

PERSBERICHT

Dit is een gezamenlijke openbare mededeling van Koninklijke Wegener NV ("Wegener") en Mecom Group PLC ("Mecom") ingevolge artikel 9b lid 2 sub a Besluit toezicht effectenverkeer 1995. Dit is geen openbare mededeling dat een openbaar bod wordt uitgebracht, maar dat overeenstemming is bereikt over de biedprijs, als in deze mededeling uiteengezet. Niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Canada of Japan.

Apeldoorn, Nederland en Londen, Engeland - 8 mei 2007

Wegener en Mecom bereiken overeenstemming over biedprijs van EUR 17,70 in contanten of EUR 18,00 in Mecom aandelen per certificaat van gewoon aandeel Wegener

Koninklijke Wegener N.V. ("Wegener") en Mecom Group plc ("Mecom") kondigen gezamenlijk aan dat zij overeenstemming hebben bereikt over de biedprijs en dat de verwachting gerechtvaardigd is dat overeenstemming kan worden bereikt over de overige voorwaarden van een door Mecom uit te brengen openbaar bod (het "Bod") op alle certificaten van gewone aandelen in het geplaatste kapitaal van Wegener (de "Certificaten"). Verdere openbare mededelingen zullen zo spoedig mogelijk volgen of zodra op grond van wettelijke voorschriften vereist.

Indien het Bod wordt uitgebracht, zal een prijs per Certificaat worden geboden van EUR 17,70 in contanten (het "Bod in Contanten") of 14,287 gewone aandelen in het kapitaal van Mecom (ex-dividend), vertegenwoordigend een waarde van EUR 18,00 per 7 mei 2007 (het "Bod in Aandelen"). Iedere houder van een Certificaat zal de mogelijkheid hebben te kiezen tussen een prijs in contanten, een prijs in Mecom aandelen of een combinatie van contanten en Mecom aandelen.

Het Bod in Contanten vertegenwoordigt een premie van 5,4% ten opzichte van de slotkoers van een Wegener Certificaat op 7 mei 2007 en een premie van ongeveer 18,2% ten opzichte van gemiddelde slotkoers van een Wegener Certificaat gedurende de laatste 3 maanden voorafgaande aan de dag van deze mededeling. Het Bod in Contanten vertegenwoordigt voorts een premie van 31,6% ten opzichte van de slotkoers van een Wegener Certificaat op 8 maart 2007, de dag voorafgaande aan de dag waarop Mecom aankondigde 10.594.763 Certificaten (vertegenwoordigend ongeveer 23,7% van de Certificaten) van Telegraaf Media Groep N.V. ("TMG") te hebben verworven. Het Bod in Aandelen vertegenwoordigt 7,1%, 20,2% respectievelijk 33,8% van voornoemde slotkoersen van een Wegener Certificaat.

Op basis van het Bod in Aandelen vertegenwoordigen de Certificaten een waarde van in totaal EUR 805,7 miljoen en op basis van het Bod in Contanten vertegenwoordigen de Certificaten een waarde van in totaal EUR 792,2 miljoen.

Per de datum van deze mededeling houdt Mecom 10.594.763 Certificaten, hetgeen ongeveer 23,7% van de Certificaten en ongeveer 20,0% van het uitstaande aandelenkapitaal in Wegener vertegenwoordigt.

ABN AMRO Bank N.V. en Catalyst Advisors treden op als financieel adviseurs van Wegener. Rothschild, ING Corporate Finance en Media Capital Partners treden op als adviseurs van Mecom.

Over Wegener
Koninklijke Wegener NV is een mediaconcern gevestigd te Apeldoorn, Nederland. Wegener is genoteerd aan de Euronext effectenbeurs. Wegener is de grootste uitgever van regionale dagbladen en huis-aan-huis kranten in Nederland. Daarnaast ontwikkelt en exploiteert Wegener internetproducten en levert grafische producten en diensten.

Over Mecom
Mecom is genoteerd aan de Alternative Investment Market (AIM) in Londen, Engeland. Mecom is een toonaangevende Europese uitgever van regionale dagbladen met activiteiten in Noorwegen, Denemarken, Nederland, Duitsland, Polen, Zweden en Oekraïne. Mecom richt zich voornamelijk op regionale dagbladen. Daarnaast geeft Mecom ook landelijke dagbladen uit en is actief in aanverwante media zoals tijdschriften, televisie, radio, on-line en direct marketing. De dagbladen van Mecom zijn veelal marktleiders in hun respectieve markten.


---

(