Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - passantenonderzoek n.a.v. ernstige          |
|     |mishandeling                                              |
De politie Winterswijk heeft maandagavond (07/05) een passantenonderzoek gehouden in verband met de mishandeling van een 82-jarige Winterswijkse een week geleden. In verband hiermee zoekt de politie contact met twee nog onbekend gebleven fietsers.

Zo'n 90 mensen passeerden maandagavond tussen 23.00 en de daarop volgende twee uur de Parallelweg en werden door agenten aangesproken tijdens een passantenonderzoek. Sommige mensen worden in de komende dagen nader verhoord.

Het passantenonderzoek werd gehouden nadat in de nacht na Koninginnedag een vrouw ernstig werd mishandeld toen zij twee inbrekers in haar woning aan de Parallelweg betrapte In eerste instantie leek het erop dat de vrouw haar kaak had gebroken, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Wel moesten enkele hoofdwonden gehecht worden en liep zijn diverse kneuzingen op.

Naar aanleiding van de inbraak heeft het team forensische opsporing dezelfde nacht nog een technisch onderzoek in de woning ingesteld. De volgende dagen werd een buurtonderzoek ingesteld en kon van het slachtoffer een verklaring worden opgenomen.

Tijdens het buurtonderzoek is door de politie opgetekend dat er twee mannen op maandag-avond rond 23.45 op de fiets in de buurt van de woning van het slachtoffer gezien zijn. De politie heeft deze twee mannen nog niet gesproken en hoopte hen tijdens het passanten-onderzoek te treffen. Mogelijk dat zij belangrijke informatie voor het onderzoeksteam hebben. De politie roept hen op om contact op te nemen met het politieteam in Winterswijk.

Inmiddels is ook duidelijk dat er sieraden gestolen zijn en de politie vraagt mensen die informatie over het gebeurde hebben, contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --