Openbaar Ministerie

Fraude met bijstandsuitkering

Roermond, 8 mei 2007

Door de sociale recherche Roermond is onder leiding van de officier van justitie onderzoek gedaan naar grootschalige bijstandsfraude en zijn 2 verdachten aangehouden. Zij worden ervan verdacht vanaf 1 januari 1998 te handelen in oude metalen terwijl zij gelijktijdig een bijstandsuitkering ontvingen van de gemeente Roermond. De inkomsten en werkzaamheden met een bedrijfsmatig karakter werden niet bij de gemeente Roermond opgegeven.

Tijdens dit strafrechtelijk onderzoek werden de voertuigen die beschouwd worden als zijnde hun eigendom in beslag genomen alsmede een aanzienlijke hoeveelheid contant geld.

Voor de opslag en de verwerking van de oude metalen werd gebruik gemaakt van een perceel in Roermond waar gelijktijdig een milieucontrole heeft plaatsgevonden.

Beide verdachten hebben bekend en de uitkering werd door de gemeente Roermond beëindigd. De gemeente Roermond werd benadeeld voor een bedrag van circa ⬠126.000,- en zal van de verdachten worden teruggevorderd.

Het onderzoek werd ingesteld na meldingen bij de gemeente Roermond, onder andere van de belastingdienst, inzake het vermoeden van neveninkomsten uit de handel in oude metalen door verdachten.

Tegen beide verdachten zal proces verbaal worden opgemaakt.