Persberichten Rijn & Venen, 08.50 uur

Utrecht, 08-05-2007

Te veel op

VINKEVEEN In de vroege ochtend van dinsdag 8 mei werd een automobiliste aangehouden omdat zij te veel alcohol had genuttigd.

Rond 04.25 uur zagen politiemensen een auto met een kapot achterlicht over de Vinkenkade rijden. Zij gaven de bestuurster, een 33-jarige Amsterdamse, een stopteken. Zij wezen haar op het kapotte achterlicht en namen een blaastest bij haar af. Daaruit bleek dat zij te veel had gedronken en de vrouw werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Amsterdamse 530 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Verkeerscontroles

LOENERSLOOT / KOCKENGEN De politie heeft op maandag 7 mei meerdere verkeerscontroles gehouden.

Van 15.00 uur tot 17.30 uur vond een controle op de Provincialeweg N201 in Loenersloot plaats. Daarbij werden 267 voertuigen gecontroleerd en negen betrokkenen werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

In de avonduren werd van 19.15 uur tot 21.15 uur op de Provincialeweg N401 in Kockengen een snelheidscontrole gehouden. Van 348 voertuigen werd de snelheid vastgelegd. Zeven bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 93 km/u.

Doorrijder

ABCOUDE Een 16-jarig bromfietsster uit Abcoude raakte op maandag 7 mei gewond bij een ongeval. De betrokken automobilist reed door.

Rond 19.40 uur reed de Abcoudse met haar bromfiets over de Hoogstraat, komende uit de richting van t Markvelt en gaande in de richting van de Molenweg. Op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer stond een lijnbus stil. Een automobilist had kennelijk geen zin daar achter te wachten en haalde de bus in. Om een aanrijding met de auto te voorkomen, remde het meisje hard. Daardoor blokkeerden haar wielen en kwam zij ten val. De automobilist reed door. Het meisje liep verwondingen aan haar knie en hand op.

De automobilist was een man en hij reed in een zwarte Volkswagen Golf. Getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Niet betaald

VREELAND Op maandag 7 mei wist een tweetal benzinedieven niet ver te komen.

Rond 16.35 uur reden politiemensen over de Provincialeweg N201. Daar zagen zij dat twee autos dwars op de weg stonden. Wat was het geval: twee verdachten hadden vlak daarvoor getankt bij een benzinepomp aan de Singel en waren vervolgens zonder te betalen ervandoor gegaan. Een personeelslid van de benzinepomp was vervolgens met de auto achter hen aan gegaan.

De verdachten, twee 23-jarige mannen uit Utrecht en Nieuwegein, werden aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De Utrechtse bestuurder van de auto kreeg tevens bekeuringen voor de feiten dat de apk van de auto was verlopen en het voertuig niet was verzekerd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.