Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van dinsdag 8 mei

Fryslân, 08-05-2007 o Politieberichten van maandag 7 mei 07.00 uur t/m dinsdag 8 mei 07.00 uur.

Twijzel: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie zoekt getuigen van een aanrijding op De Wedze, waarbij een 49-jarige inwoner van Westergeest ernstig gewond raakte.
Zaterdagmorgen om 11.45 uur reed een 51-jarige inwoner van Ee met zijn blauwe Skoda Fabia Combi over De Wedze. Een 49-jarige automobilist uit Westergeest probeerde met zijn blauwe VW Golf de Skoda een aantal keren in te halen. De bestuurder van de Golf stopte midden op de weg, waardoor de Skoda bestuurder moest stoppen. De bestuurder en twee inzittenden zouden toen uitgestapt zijn en naar de Skoda toe zijn gelopen. De bestuurder van deze auto zou vervolgens door het trio zijn geschopt en geslagen. Deze reed daarop met zijn auto achteruit, waardoor de inwoner van Westergeest ten val kwam. Het slachtoffer liep daarbij ernstig hoofdletsel op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De politie is op zoek naar getuigen van de inhaalmanoeuvres en het handgemeen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844.

Leeuwarden: politie onderzoekt brand in leegstaand bedrijfspand De politie is nog steeds druk bezig met het onderzoek naar de brand in een leegstand bedrijfspand aan de Tesselschadestraat. Op
woensdagmiddag 18 april rond 16.30 uur brak brand uit in het bedrijfspand. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het pand grote schade opliep De politie startte direct een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Uit technisch onderzoek bleek dat het vrijwel zeker om brandstichting gaat. De politie heeft inmiddels met diverse getuigen gesproken. Een aantal van hen had op het moment van het uitbreken van de brand een aantal jongens het terrein zien verlaten. Mogelijk dat deze jongens iets met brand hebben te maken. Het onderzoek vordert gestaag en de politie hoopt binnenkort de eerste resultaten kenbaar te kunnen maken.

Luinjeberd/ Tjalleberd: snelheidscontrole
De politie heeft maandagochtend naar aanleiding van klachten van omwonenden in Luinjeberd en in Tjalleberd op snelheid gecontroleerd. Van 08.00 uur tot 08.20 uur werden 30 voertuigen gecontroleerd op de Aengwirderweg in Luinjeberd. Van 08.25 uur tot 08.50 uur werd er ter hoogte van het dorpshuis in Tjalleberd op snelheid gecontroleerd. Hier passeerden 25 voertuigen de controle. Zowel in Luinjeberd als in Tjalleberd werden er geen bekeuringen uitgeschreven omdat alle bestuurders zich keurig aan de voorgeschreven snelheid hielden.

Leeuwarden: controle sluipverkeer
De politie heeft maandagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur in de Midlumerstraat een controle op sluipverkeer gehouden. Tijdens de controle werden vijf bestuurders bekeurd omdat ze het inrijverbod negeerden.

Beetsterzwaag: bromfietsster gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandag op de Hoofdstraat het ambulancepersoneel geassisteerd bij eenzijdig ongeval, waarbij een 18-jarige bromfietsster uit Boornbergum gewond raakte. De vrouw verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam ten val. Het slachtoffer werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Arum: rijden zonder geldig rijbewijs
De politie heeft maandagmiddag op de Van Camminghaweg een 44-jarige automobilist uit Bolsward aangehouden. Agenten zagen de bestuurder rijden en na navraag bij de Meldkamer Fryslân bleek zijn voertuig niet te zijn gekeurd en verzekerd. De Bolswarder kreeg een stopteken, waarna de agenten de man om zijn identiteitsbewijs vroegen. Deze bleek hij niet bij zich te hebben en tevens gaf hij een valse naam op. Hierop werd besloten om de verdachte over te brengen naar het politiebureau. Hier werd zijn juiste identiteit vastgesteld en toen bleek tevens dat de automobilist niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Daarnaast had de man nog voor 1800 euro aan achterstallige boetes openstaan. De Bolswarder kon dit bedrag niet betalen en werd daarom ingesloten. Tevens werd zijn auto inbeslaggenomen.

Heerenveen: snorfietser gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft maandagavond op De Wimpel een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 27-jarige snorfietser uit Heerenveen gewond raakte. De man, die vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, was met zijn snorfiets onderuit gegaan. Hij liep daarbij hoofdletsel op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hier werd ook een bloedproef afgenomen.

Nijehaske: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Eurolaan. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werden twee computerkasten weggenomen. Namens het bedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

Leeuwarden: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Wijbrand de Geeststraat. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een kassalade, met daarin een onbekend geldbedrag, weggenomen. Een 41-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Dronrijp: medicijnen verloren
Bij de politie is gemeld dat maandagmiddag een tas, vermoedelijk verpakt in een plastic tas van een supermarkt, met medicijnen zijn verloren in Dronrijp bij de bushalte tegenover het tankstation of in de bus. De medicijnen kunnen gevaar op leveren voor de gezondheid bij verkeerd gebruik. Het gaat om acht a tien doosjes met opschrift van de inhoud t.w.: Diclofenal, Themazepam, Rivotril, Omeprasol, Oxicontin, Tranadol, Movicolon, Isosorbid, Acetylcardiodisp en Tildiem. Indien iemand de tabletten aantreft wordt men verzocht deze op het dichtstbijzijnde politiebureau af te geven.

Gorredijk: weinig incidenten tijdens rustige Gorredijkstermarkt De politie heeft tijdens een rustige Gorredijkstermarkt maar twee keer hoeven ingrijpen. s Avonds werd in de Hoofdstraat een 22-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden omdat hij een agent beledigde. Op de Nieuwstraat werd diezelfde avond een 17-jarige inwoner van Wijnjewoude aangehouden. De jongen reed in een brommobiel en bleek na controle onder invloed van alcohol. Hij blies 455 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. Overdag deden er zich geen incidenten voor.