Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wolters-Noordhoff introduceert e-learning voor permanente educatie verpleegkundigen

Hoge verwachtingen van samenwerking op gebied van permanente educatie voor de zorgsector

Houten (8 mei 2007) - Met de ontwikkeling en introductie van een compleet e-learning programma, gericht op permanente educatie van de voorbehouden handelingen voor verpleegkundigen, onderstrepen Wolters-Noordhoff en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) hun vertrouwen in elkaar én in e-learning. De ontwikkeling van E-learning in de zorg® vloeit voort uit de strategische keuze van zowel Wolters-Noordhoff als het AMC om te investeren in kennisontwikkeling en onderwijsvernieuwing in de medische sector.

Bundeling van kennis en informatie

De eerste release van E-learning in de zorg® omvat 18 cursussen op het gebied van voorbehouden handelingen en dekt het complete basispakket voorbehouden handelingen. Wolters-Noordhoff en het AMC werken daarnaast continu aan uitbreiding van het cursusaanbod. De lesmethode bundelt de binnen het AMC aanwezige theoretische en praktische medische kennis met de kennis en ervaring van de didactici, auteurs en e-learning specialisten van Wolters-Noordhoff.

Deze krachtenbundeling van een toonaangevende educatieve uitgever met een internationaal toonaangevend kennisinstituut als het AMC heeft geresulteerd in een zeer hoogwaardig educatief product dat naadloos aansluit op de behoeften van de medische sector. De cursussen worden ingezet voor permanente educatie van verpleegkundig personeel en studenten. Tot de eerste gebruikers behoren de Amsterdam School of Nursing en - als mede-initiatiefnemer - het AMC zelf. Ook andere instellingen in Nederland én daarbuiten kunnen echter onverkort van dit lesmateriaal gebruikmaken.

Permanente educatie en de wet BIG

E-learning bevordert op efficiënte wijze een continu hoog theoretisch kennisniveau door permanente educatie en zorgt voor een goede aansluiting van de theorie op de praktijkopleiding. Dit stelt instellingen in staat tegemoet te komen aan de BIG wet voor verpleegkundigen. Bovendien verlaagt e-learning de directe opleidingskosten per medewerker en kunnen medewerkers individueel en onafhankelijk van tijd en plaats studeren.

Bestemd voor de redactie:

Over Wolters-Noordhoff

Wolters-Noordhoff is een vooraanstaande Nederlandse educatieve uitgeverij, gespecialiseerd in leermiddelen en crossmediale leeroplossingen, onderdeel van de Europese divisie Wolters Kluwer Education. Wolters Kluwer en Wolters-Noordhoff beschikken samen over jarenlange ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige leeroplossingen én over een schat aan ervaring in het opzetten van e-learning oplossingen voor de gezondheidszorg.

Eigenaar Wolters Kluwer n.v. heeft eind maart 2007 met Bridgepoint Capital Limited een overeenkomst gesloten over verkoop van de divisie Wolters Kluwer Education.

Voor meer informatie zie: www.wolters-noordhoff.nl

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is een wereldwijd opererende uitgeverij, gespecialiseerd in uitgaven en informatiediensten voor professionals. De jaaromzet van Wolters Kluwer bedroeg in 2006 EUR 3,7 miljard. Wereldwijd telt het concern circa 19.900 medewerkers. Er zijn vestigingen in verschillende landen in Europa, alsmede Noord-Amerika en Azië/Australië. Het hoofdkantoor van Wolters Kluwer is gevestigd in Amsterdam. De onderneming is genoteerd aan Euronext Amsterdam (WKL) en is opgenomen in de AEX en Euronext 100 index. Voor meer informatie zie: www.wolterskluwer.com

Voor nadere informatie over de inhoud van dit persbericht en/of het aanvragen van de folder E-learning in de zorg® kunt u contact opnemen met:

Wolters-Noordhoff

De heer E. Razenberg

Tel: (030)6383401

E-mail: zorgcontact@wolters.nl

Website: www.elearningindezorg.nl

Contact:

Eric Razenberg

Commercieel directeur

(030)6383401

zorgcontact@wolters.nl

Wolters-Noordhoff bv

Postbus 342

3990 GC Houten

www.elearningindezorg.nl