Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 8 mei 2007

Gemeente Dinkelland wijzigt beleid ten gunste van plaatsen antirampalen niet

Op 27 maart heeft het college van B&W van de gemeente Dinkelland besloten om niet in te gaan op het verzoek van het Platform Detailhandel Nederland om het ruimtelijke beleid zodanig aan te passen dat antirampalen snel en altijd geplaatst kunnen worden.

Toelichting
Regelmatig worden in Nederland ramkraken gezet op winkels daarbij wordt veel schade aangericht. Bij een ramkraak wordt met een zware auto met geweld op een winkelpui ingereden om toegang tot de winkel te krijgen en vervolgens snel weer te verdwijnen.

Het Platform Detailhandel Nederland heeft de gemeenten in Nederland, dus ook de gemeente Dinkelland, aangeschreven om dit landelijke probleem onder de aandacht te brengen. Dit platform is van mening dat ramkraken voorkomen kunnen worden door het plaatsen van antirampalen. Het Platform heeft de gemeenten dan ook verzocht om hun beleid zo aan te passen dat antirampalen snel en altijd kunnen worden geplaatst.

Op 27 maart heeft het college van de gemeente Dinkelland besloten niet op het verzoek van het Platform Detailhandel Nederland in te gaan en haar ruimtelijke beleid niet te wijzigen ten gunste van het snel en altijd kunnen plaatsen van antirampalen.

Wethouder Evert-Jan Krouwel: "voor het plaatsen van antirampalen is een bouwvergunning nodig en in veel gevallen ook privaatrechtelijke toestemming van de gemeente wegens gebruik van gemeentegrond. Verzoeken tot het plaatsen van antirampalen zullen dan ook per geval worden beoordeeld. Daarbij kan worden bekeken of andere oplossingen kunnen worden toegepast. We zullen dan vooral gaan kijken of de aanvrager zelf binnen zijn eigen gevel een oplossing kan maken, bijvoorbeeld een rolluik."

Bij de gemeente Dinkelland zijn tot u toe nog geen verzoeken tot het plaatsen van antirampalen binnengekomen.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen wethouder de heer Krouwel op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --