Ingezonden persbericht

Snel hogerop met tweejarig traineeship

TBI lanceert TBI acdmy met ludieke actie

Rotterdam, 8 mei 2007 - TBI, bouw- en techniekconcern in Rotterdam, lanceert vandaag haar tweejarig traineeship, TBI acdmy, met een ludieke actie. Een als kantoor ingerichte container in de TBI-kleuren knalgroen en pimpelpaars hangt hoog in de lucht aan een bouwkraan voor de entrees van bouwkundige en technische faculteiten van Hogescholen en Technische Universiteiten. Onder de naam 'Hogerop met TBI' is er een roadshow door Nederland om afstudeerders te enthousiasmeren voor de TBI acdmy die in oktober 2007 van start gaat.

TBI acdmy: versneld doorgroeien binnen TBI
Het doel van de TBI acdmy is om goede mensen te binden aan TBI en de synergie tussen de bedrijven verder te vergroten. Afgestudeerden met talent kunnen met de TBI acdmy versneld doorgroeien bij een van de TBI bedrijven, zoals J.P. van Eesteren, Baas, ERA Bouw, Koopmans Bouwgroep, HVL, Croon of Wolter & Dros. Jaarlijks krijgen vijftien trainees de kans hun management- en ondernemerskwaliteiten en specifieke talenten te ontwikkelen binnen TBI acdmy. Het traineeship bestaat uit drie projecten van elk acht maanden bij de verschillende TBI-bedrijven. Daarnaast is tijd gereserveerd voor trainingen op het gebied van leiderschapsvaardigheden en project- en procesmanagement. Tot slot is er het acdmy-teamproject met een maatschappelijk relevant thema. De trainingen vinden plaats in het TBI acdmy opleidingscentrum Villa 'Vijverbos' in Ammerzoden.

TBI
TBI is een vooraanstaand bouw- en techniekconcern met 122 dochterbedrijven, circa 9500 werknemers en met, in 2006, een bedrijfsopbrengst van 2 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 46,5 miljoen. Het credo van TBI is 'Ondernemersschap aan de basis'. De bedrijven hebben een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, omdat alleen op die manier duurzame, winstgevende groei gewaarborgd kan worden. Onderling is er een sterke binding door opleidings- en managementontwikkeling, het unieke TBI studiefonds en de toenemende samenwerking van TBI-zusterbedrijven op projecten en platformen voor kennisdeling en informatie-uitwisseling. Binnen TBI krijgen jonge, ambitieuze mensen de kans zichzelf volledig te ontplooien.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Reinders, telefoonnummer 06 - 52 00 14 17 of kijk op www.tbi.nl/acdmy. Hier zijn eveneens beelden en het logo van TBI acdmy te verkrijgen.

Data Roadshow Locatie
Dinsdag 8 mei Hogeschool Rijswijk
Woensdag 9 mei TU Delft
Donderdag 10 mei Hogeschool Rotterdam
Vrijdag 11 mei Hogeschool Tilburg
Maandag 14 mei TU Eindhoven
Dinsdag 15 mei Hogeschool Arnhem
Woensdag 16 mei TU Twente / Enschede
Maandag 21 mei Windesheim Zwolle
Dinsdag 22 mei Hogeschool Utrecht
Data onder voorbehoud!