Partij van de Arbeid

Den Haag, 8 mei 2007

Vragen van het lid Arib (PvdA) aan de minister van Justitie

met betrekking tot misstanden in de prostitutie


1. Kent u het bericht uit de Volkskrant van 5 mei jl. "Gevangen achter het raam"(p. 26-27)?


2. Deelt u de mening van de geciteerde 33-jarige zedenrechercheur Anita dat er in Den Haag "grofweg 70 procent van de raamprostituees slachtoffer van mensenhandel is"? Zo ja, hoe verhoudt zich dit tot de uitkomsten van het WODC-onderzoek naar de prostitutiebranche of andere onderzoeken? Zo nee, waarom niet?


3. Kunt u ingaan op het door dhr. Werson, werkzaam bij de Nationale Recherche, gestelde dat "maximaal 1 of 2 procent van de prostituees (...) vrijwillig in het vak is gestapt, haar geld niet hoeft af te staan en zelf kan kiezen wanneer ze werkt en welke klanten ze ontvangt"?


4. Hebt u al eerder signalen ontvangen over de aard en de omvang van de in het artikel genoemde mistoestanden in de prostitutiebranche? Wijkt het beeld dat uit het genoemde artikel over de prostitutiebranche naar voren komt af van het beeld van deze branche waarop u uw beleid baseert? Zo ja, in welke opzichten? Zo nee, waarom niet?


5. Vormen feiten en/of meningen in het genoemde artikel voor u aanleiding om uw beleid ten aanzien van mistoestanden in de prostitutiebranche aan te passen? Zo ja, in welke zin?

Met vriendelijke groet,

Chantal Linnemann
Secretaresse Voorlichting

Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid
Plein 2
K 117
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
Tel: 070 318 2694
Fax: 070 318 2800
c.linnemann@tweedekamer.nl