Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 08-05-2007

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 mei een man aangehouden omdat hij in een auto reed zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder tegen de richting in een éénrichtingsweg inrijden ter hoogte van de Augustus Genestetstraat. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. De 19-jarige man uit Utrecht gaf direct zelf al aan dat hij geen rijbewijs had. Tevens kon hij zich niet legitimeren. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Maandagavond vond op de Ridderschapstraat een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Rond 23.55 uur liep een 35-jarige vrouw uit Utrecht naar haar woning aan de Ridderschapsstraat. Toen de vrouw voor haar deur stond kwam plotseling een fietser langsrijden en trok de tas van de vrouw uit haar handen. Door de snelheid kon het slachtoffer niet het gezicht van de dader zien. Wel zag zij dat het een man van ongeveer 20 jaar oud betrof en dat hij een grote jas aan had en een spijkerbroek droeg. Opvallend was dat de dader een rode muts op zijn hoofd had. Hij fietste weg in de richting van de Molenstraat.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.40 uur een vrouw zich verdacht gedragen. Uiteindelijk werd gezien dat de vrouw een diefstal pleegde. Het personeel greep in en hield de vrouw aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de 21-jarige vrouw uit Hoofddorp mee voor verhoor.

Twee jongens aangehouden voor een autoinbraak

UTRECHT Maandagmiddag werden twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij verdacht werden van het inbreken in een auto.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie diverse meldingen dat twee jongens een inbraak hadden gepleegd in een auto aan de Churchilllaan. Via het cameratoezicht werd een signalement aan de agenten op straat doorgegeven. Op de Marshalllaan zagen agenten twee jongens op een scooter rijden die aan de opgegeven signalementen voldeden. De jongens beiden 17 jaar uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Softdrugs aangetroffen

UTRECHT - De politie heeft maandagmorgen in een woning aan de Bernadottelaan een man aangehouden omdat hij in zijn woning ruim vijf kilo hennep had.

Naar aanleiding van informatie die bij de politie was binnengekomen werd omstreeks 08.15 uur een onderzoek in een woning aan de Bernadottelaan ingesteld. In de woning trof de politie ruim vijf kilo gedroogde henneptoppen aan. De 26-jarige bewoner uit Utrecht werd aangehouden en de toppen in beslag genomen. De man verklaarde de toppen gevonden te hebben en zolang thuis neergelegd te hebben. De politie heeft de man voor verhoor ingesloten op het bureau.