Politie Haaglanden

Persberichten 8 mei

Haaglanden, 08-05-2007

Politie beëindigt handel in invalidenparkeerkaarten Den Haag Politiebureau Laak kreeg eind 2006 meerdere meldingen binnen van gestolen invalidenparkeerkaarten en formeerde in samenspraak met het Openbaar Ministerie een rechercheteam om de zaak te onderzoeken. Het invalidenparkeerkaartenteam (IVP) in november 2006 kreeg informatie dat een parkeercontroleur, werkzaam in Den Haag, zou handelen in de invalidenparkeerkaarten. Na onderzoek kon de politie in maart en april 2007 de controleur en nog eens tien verdachten (onder wie nog een parkeercontroleur) in deze zaak aanhouden. Alle verdachten variëren in leeftijd van 15 tot en met 55 jaar en komen uit Den Haag.

De verdachten bekenden in totaal 31 invalidenparkeerkaarten te hebben gestolen. De meeste kaarten werden gestolen uit autos in Scheveningen waarna ze werden doorverkocht.

Vijf van de verdachten, onder wie één parkeercontroleur, zitten nog in voorlopige hechtenis. De andere zes zijn onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld.

Aangehouden na zwart rijden
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar is op maandag 7 mei omstreeks 12.30 uur uit een tram van de HTM gehaald op de Oude Haagweg en aangehouden. In de tram werd de jongeman door controleurs betrapt op het rijden zonder geldig plaatsbewijs. Hij verzette zich bij zijn aanhouding.

Aangehouden voor belediging
Den Haag Een 17-jarige jongen is op maandag 7 mei omstreeks 15.15 uur aangehouden op de Waldorpstraat. De jongen reed op een snorfiets tegen de richting in en werd door agenten gecontroleerd. Toen zij hem een bekeuring wilden geven, beledigde hij de politiemensen en werd vervolgens aangehouden.

Haastige spoed
Den Haag - Van de 517 bestuurders die op 7 mei tussen 7.00 en 12.30 uur op de Bezuidenhoutseweg werden gecontroleerd op snelheid, kregen er 61 een proces-verbaal. Zij overschreden de maximaal toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 92 kilometer.

Man verkoopt zijn vriendin
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar is op 8 mei omstreeks 23.45 uur aangehouden in een café aan de Keizersstraat voor het te koop aanbieden van zijn 16-jarige vriendin. Hij had tegen meerdere personen in het café verteld dat hij een loverboy was en dat zijn vriendin alles zou doen voor 80 euro. Bij zijn aanhouding troffen agenten een keukenmes aan in de voering van zijn jas. De politie onderzoekt de zaak.

Alcoholcontrole
Den Haag De politie heeft in de nacht van maandag 7 mei op dinsdag 8 mei 113 automobilisten staandegehouden en gecontroleerd of zij met een borrel te veel op achter het stuur zaten. Dit bleek bij twee bestuurders het geval te zijn. Zij kregen hiervoor een proces verbaal.

Uitlokking en mishandeling
Den Haag Een 11-jarig Haags jongetje deed maandag 7 mei aangifte van mishandeling door twee vermoedelijk Marokkaanse jongetjes van naar zijn schatting 8 en 13 jaar oud. Het slachtoffer stond te wachten bij de tramhalte aan de Delftselaan toen de twee jongens hem te kennen gaven dat hij zijn tas verkeerd droeg en gaven hem daarop een kopstoot en grepen hem vast bij de keel. Hierbij dwongen zij hem om hen aan te kijken. Het slachtoffer voelde zich bedreigd, maar wist uiteindelijk weg te komen. De politie verzoekt mensen die getuige waren van dit incident om contact op te nemen via 0900 8844.

Groep mishandelt 47-jarige man
Den Haag Een 47-jarige Hagenaar vluchtte maandag 7 mei omstreeks 18.10 uur een bus in aan de Wouwermanstraat om aan de mishandeling te ontkomen van ongeveer twaalf personen die hem achtervolgden. De buschauffeur zag dat het slachtoffer herhaaldelijk geschopt en geslagen werd. Nadat de man in de bus was, ging de groep uit elkaar. De reden van de mishandeling is niet bekend. Het slachtoffer was overstuur en is door de politie meegenomen naar het bureau. Onderweg zag het slachtoffer een man lopen die bij de groep hoorde die hem had mishandeld. Deze 22-jarige man uit Zoetermeer is vervolgens aangehouden op verdenking van mishandeling.

Kapot achterlicht en geen rijbewijs
Leidschendam - Surveillerende agenten zagen 7 mei om 19.20 uur op de Noordsingel een auto rijden met een kapot voor- en achterlicht. Ze lieten de auto stoppen om de bestuurder te waarschuwen. Tijdens dit gesprek vroegen ze de 22-jarige man uit Den Haag om zijn rijbewijs. In eerste instantie verklaarde de Hagenaar zijn rijbewijs niet bij zich te hebben, maar even later kwam de aap uit de mouw; de man had helemaal geen rijbewijs en had nog enkele boetes openstaan. De agenten hielden de man aan en gaven hem een proces-verbaal.

Gebroken heup door aanrijding
Naaldwijk Door een aanrijding op dinsdag 7 mei rond 13.30 uur raakte een 78-jarige vrouw uit Den Haag gewond. Zij reed op haar fiets over de Secretaris Verhoeffweg toen een 44-jarige automobiliste haar aanreed. De 44-jarige reed over de Anjerlaan en wilde linksaf slaan de Secretaris Verhoeffweg op. Zij zag de fietsster helaas over het hoofd. De GGD vervoerde het slachtoffer vermoedelijk met een gebroken heup naar het ziekenhuis.

Met de auto de dijk af
Maasdijk Nadat twee personenautos met elkaar in botsing kwamen op dinsdag 7 mei rond 16.30 uur op de Maasdijk, raakte een 80-jarige Delftenaar ter hoogte van de Zijdijk met zijn auto van de dijk. Een 34-jarige automobilist uit Den Haag reed op de Maasdijk vanuit de richting van de Noorlandseweg. De 80-jarige wilde de Maasdijk vanaf de Zijdijk oversteken in de richting van Kapitelland. Op de kruising raakte hij de auto van de 34-jarige Hagenaar. Door de klap raakte de 80-jarige van de dijk en kwam benenden tot stilstand. Hij raakte lichtgewond. De politie onderzoekt de aanleiding van het ongeval.

Slingerend over de Wippolderlaan
Wateringen Politieagenten zagen dinsdag 7 mei rond 22.15 uur een 58-jarige man uit Schipluiden slingerend over de Wippolderlaan rijden. Tijdens controle roken de agenten een sterke alchohollucht. Aan het politiebureau blies de verdachte 530 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. Hij nam een taxi terug naar huis.

Winkeldieven gesnapt
Nootdorp Personeel van een winkel in winkelcentrum de Parade belden maandag 7 mei om 14.45 uur de politie omdat er spullen uit de winkel gestolen waren. Agenten hielden op grond van het signalement drie Hagenaars, in de leeftijd 17 en 20 jaar, in de omgeving aan. Een van hen had een geprepareerde tas bij zich met daarin gestolen spullen uit meerdere winkels. Alledrie zitten nog vast, de politie onderzoekt de zaak.

Automobilist schrikt van ambulance
Delft Een 79-jarige automobilist uit Delft schrok zo van een ambulance die met sirene en zwaailichten op de Westlandseweg reed, dat hij met zijn auto tegen een reclamezuil aanreed. De geschrokken Delftenaar hoorde en zag de ambulance die stapvoets reed, op het laatste moment en probeerde deze nog te ontwijken door een ruk aan zijn stuur te geven. Niemand raakte gewond, de politie heeft het kenteken bewijs van de automobilist ingevorderd.

Winkeldief in de kraag gevat
Zoetermeer - Een 20-jarige Zoetermeerder liep 7 mei om 16.30 uur tegen de lamp toen hij een spijkerbroek probeerde te stelen. De man verklaarde 's ochtends geblowd te hebben en zich niets meer te herinneren van het voorval. Hij werd aangehouden en verliet met een dagvaarding op zak het politiebureau.