Ministerie van Defensie

ACTUEEL

08-05-2007 10:09

NEDERLANDSE BRIEVENBUS IN AFGHANISTAN

De Nederlandse militairen die in kamp Hadrian in Deh Rawod werken en wonen, kunnen hun post naar Nederland sinds kort deponeren in een originele brievenbus van TNT Post. De brievenbus werd ter beschikking gesteld door het postbedrijf na een verzoek van sergeant-majoor Frank, een van de militairen die eind vorig jaar in het kamp was gestationeerd.

De sergeant-majoor had TNT Post gevraagd om een oude, af te danken rode brievenbus te mogen krijgen. TNT Post leent normaal gesproken nooit brievenbussen uit voor een lange termijn maar vond het zo'n speciaal verzoek dat in dit geval graag een uitzondering werd gemaakt en een nieuwe oranje brievenbus ter beschikking werd gesteld van de Nederlandse militairen in Deh Rawod.

Frank: "Ik werkte in het kamp als beheerder. We moesten de basis opbouwen en in die begintijd werd de uitgaande post eerst in een gewoon bakje gelegd. Later hadden we een aftands soort brievenbus. Toen ik op internet las dat TNT Post in Nederland alle brievenbussen ging vervangen, bedacht ik me dat het leuk zou zijn zo'n oude brievenbus hier te hebben. Toch een stukje Holland in Afghanistan, het geeft de mensen het gevoel dat ze écht iets op de post doen."