PERSBERICHT

Schiedam, 8 mei 2007

De heer Tóth legt functie als CEO RT Company neer

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van RT Company NV ("RT Company") op 1 mei 2007 ("BAVA") in Rotterdam is de overname van Vivenda BV ("Vivenda") door de aandeelhouders goedgekeurd evenals het aftreden van de heer G. Tóth als CEO en benoeming van de heer C. van Versendaal, huidig bestuurder van Factotum Media BV, tot CEO van de onderneming. Het aftreden van de heer Tóth en het aanstellen van de heer Van Versendaal zijn allebei geschied onder de opschortende voorwaarde dat de overname van Vivenda formeel zal worden uitgevoerd.

Mede naar aanleiding van de gebleken steun in de BAVA voor de transactie met Vivenda, heeft de heer Tóth geoordeeld dat zijn vervroegd aftreden (dus nog vóór de overname van Vivenda) in het belang is van een spoedige afwikkeling van deze overname. Daarnaast is dit besluit genomen ter voorkoming van iedere schijn van belangenverstrengeling van de heer G. Tóth, als CEO van RT Company, en zijn andere functies. Derhalve heeft hij in overleg met de Raad van Commissarissen besloten om per heden af te treden als statutair bestuurder.

De heer C. van der Maarel zal als enig lid van de raad van bestuur aanblijven totdat, na de
overname van Vivenda, de heer C. van Versendaal formeel als CEO zal aantreden. De Raad van Commissarissen van RT Company heeft aan de heer Versendaal gevraagd om, vooruitlopende
op dit aantreden, op interim basis betrokken te zijn bij de formalisering van de overname (waaronder begrepen het uitbrengen van een, door de AFM goedgekeurd, prospectus).

Over RT Company
Het beleid van de vennootschap is erop gericht het houden c.q. uitbreiden van de bestaande participaties in niet-beursgenoteerde ondernemingen, waaronder onder andere DigiNotar Holding, Ooip Syndication en Meyer Monitor, alsmede het operationeel actief worden in de media en ICT sector door het verkrijgen van meerderheidsbelangen in ondernemingen in deze sector.

Einde persbericht
RT Company N.V.