Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - 18-jarige verdacht van drugshandel en inbraak |
De 18-jarige Apeldoorner, die afgelopen weekeinde op het Caterplein werd aangehouden terzake bedreiging en belediging, wordt bij nader onderzoek ook verdacht van handel in drugs. Daarnaast wordt hij verdacht van een inbraak en een poging tot inbraak in een tweetal schoolgebouwen, waarbij twee flatscreens werden weggenomen.

Bij zijn aanhouding bleek de jonge man in het bezit van een aantal pillen (vermoedelijk XTC) die bestemd waren voor de verkoop. Uit het verdere onderzoek bleek dat hij in hetzelfde weekeinde had ingebroken in de school de Zonnehoek aan de Heemradenlaan, waarbij twee flatscreens werden weggenomen. Van dezelfde school werd op een ander tijdstip ook nog een ruit vernield. Bij de school de Gong aan de Koperslagersdonk bleef het bij een poging tot inbraak waarbij enkele ruiten werden vernield.

Het politieonderzoek kwam op gang toen de man zondagnacht (5/5) op het Caterplein werd aangesproken omdat hij met een glas bier op het plein liep. Hij werd opstandig, beledigde en bedreigde de politiemensen waarna hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar bleek hij in bezit van de pillen en kwam de inbraak met de flatscreen-diefstal en de poging tot inbraak aan het licht. De flatscreens zijn intussen doorverkocht. De verdachte wordt woensdag (9/5) voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen.


---


---


---

---- --