Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lochem - Politie zoekt inzittenden groen voertuig         |
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een aanrijding die op maandag (07/05) op de kruising Larenseweg/Hanzeweg tussen een 37-jarige automobilist uit Lochem en 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Assen heeft plaats gevonden. Zij wil graag in contact komen met de inzittenden van een groen voertuig, die vermoedelijk een en ander hebben zien gebeuren.

De politie werd omstreeks 15.15 over de aanrijding, waarbij een autospiegel beschadigd raakte, ingelicht. Volgens de automobilist reed de vrachtwagenchauffeur achteruit de Hanzeweg in terwijl op dat moment de Lochemmer op de Larenseweg voor de T-kruising met de Hanzeweg stond te wachten. Beide bestuurders zijn het niet met elkaar eens over hoe men met elkaar in botsing is gekomen. Daarom wil de politie graag in contact komen met de inzittenden van een groen voertuig dat daar ten tijde van de aanrijding heeft gereden, zodat de juiste toedracht kan worden vastgesteld. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Warnsveld - Camper in brand                               |
In een camper die geparkeerd stond achter een woning aan de Lochemseweg is op maandag (07/05) brand uitgebroken. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De politie werd kort na half negen 's ochtends over de brand ingelicht. Medewerkers van de ambulance kwamen eveneens ter plaatse, omdat in het begin onduidelijk was of er mensen in de camper aanwezig waren. Dit bleek later niet het geval te zijn. Medewerkers van de brandweer konden niet voorkomen dat de camper volledig uitbrandde. Tijdens het blussen is een gasfles geëxplodeerd. Een in de buurt gestalde boot raakte door het incident behoorlijk beschadigd. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand geweest.

|     |Wilp (Gld.) - Zonder rijbewijs, auto kwijt                |
Een 33-jarige automobilist uit Leuvenheim bleek op dinsdag (08/05) tijdens een routinecontrole op de Heeringstraat aan het verkeer deel te nemen terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Omdat dit niet de eerste keer bleek te zijn, werd zijn auto in beslag genomen.

De politie controleerde de man omstreeks 01.40 uur en toen bleek dat hij ondanks een ingevorderd rijbewijs toch achter het stuur van zijn auto was gekropen, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man heeft een verklaring afgelegd en werd daarna in vrijheid gesteld. Z'n auto bleef op het politiebureau en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Zutphen - diefstal kabels                                 |
Afgelopen weekend hebben onbekenden op een terrein aan de Henri Dunantweg ruim 400 meter kabels gestolen. De politie onderzoekt de diefstal.

Op het voormalige terrein van een chemisch bedrijf vinden op dit moment saneringswerk-zaamheden plaats. Hiervoor waren pompen middels een aggregaat ingezet om het grondwater op te pompen. Maandag werd ontdekt dat onbekenden de stroomkabels hadden losgeknipt en gestolen. Natuurlijk gaat het hier weer om het koper. De benadeelde heeft aangifte gedaan.

Einde berichten


---


---


---

---- --