Politie Groningen

Dinsdag 8 mei 2007

Provincie Groningen, 08-05-2007

Groningen: Hoendiep gestemd na ongeluk

Het Hoendiep moest maandag rond het middaguur bijna een half uur worden afgesloten na een verkeersongeluk. Een 14-jarige fietsster uit Groningen werd op de betreffende weg geschept door een automobilist, een 18-jarige stadgenoot, die achteruit de rijbaan opstak. De fietsster werd door de klap zo'n tien meter weg geslingerd. Ze liep kneuzingen en schaafwonden op en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De auto moest worden weggesleept.

Groningen: weedplantage in woning

In een onbewoonde woning aan de Kleine Raamstraat werd maandag door de politie een hennepkwekerij ontdekt. De plantage was verdeeld over vier kamers. Behalve enkele zakken met ongeveer 400 stekjes werd diverse kweekapparatuur in beslaggenomen. De stroom voor de plantage werd rechtstreeks van het hoofdnet getapt. De politie doet een nader onderzoek naar de gebruiker van het pand.

Groningen: tas uit fietstas gehengeld

Een 82-jarige inwoonster van Groningen raakte maandagmiddag op de Friesestraatweg haar handtas kwijt. De tas zat in haar fietstas en werd daar waarschijnlijk uit 'gehengeld' door een man op een fiets. Het slachtoffer had waarschijnlijk kort ervoor nog uit belangstelling met de desbetreffende persoon gesproken nadat deze ogenschijnlijk met zijn fiets was gevallen. Het was haar toen al opgevallen dat de man een soort hengel bij zich had. De buit bestaat uit een portemonnee met inhoud en diverse pasjes. De politie heeft voor de vrouw slachtofferhulp geregeld.

Groningen: doorgereden na ongeluk

Een tot nu toe onbekende automobilist veroorzaakte maandagnacht op de kruising van de Warmoesstraat en de Tuinbouwstraat een verkeersongeluk waarna hij er vandoor ging. Het slachtoffer was een 21-jarige fietser uit Groningen die met hoofdletsel in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De automobilist heeft vermoedelijk nog even met het slachtoffer gesproken en is daarna weggereden in de richting van het centrum. De auto betreft waarschijnlijk een VW of een Audi. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: klant bedreigt prostituee

De politie wist woensdagnacht in de Nieuwstad een 26-jarige inwoner van Groningen aan te houden die kort ervoor problemen had veroorzaakt bij een prostituee. De man was ontevreden over de verleende diensten en wilde zijn geld terug. Toen hij dat niet kreeg, ging hij door het lint. Hij bedreigde onder meer de prostituee en een collega van de vrouw en smeet haar tegen een raam. Na een greep in een geldtasje keerde hij nog drie keer naar het peeskamertje terug om de vrouw te bedreigen. De ontevreden klant werd enkele minuten later in dezelfde straat door de politie in de boeien geslagen. Zijn aanhouding maakte kennelijk weinig indruk; ook op het politiebureau bleef de man diverse politiemensen bedreigen. Hij is ingesloten.

Sint Annen: vrachtwagen in droge sloot

Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Renkum is maandagmorgen licht gewond geraakt op de N46 bij Sint Annen. De vrachtwagen kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht. Na een stuurcorrectie schoot de auto door naar de andere kant van de weg. In een naastgelegen greppel kwam hij tot stilstand. De chauffeur kon met behulp van een omstander uit het voertuig worden gehaald. Hij is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: alcomobilist aangehouden

De politie heeft maandagmiddag op de Dam in Leek een 60-jarige automobilist uit Oldekerk aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten kregen de man in de gaten na een melding. Toen de agenten hem aanspraken roken ze een alcohollucht en sprak de man verwarrend. Op het bureau is een bloedproef van hem afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderdendam: wietkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmiddag aan de Rodeweg in Onderdendam een wietkwekerij ontmanteld. In het pand werden door de politie 250 planten aangetroffen. Bovendien bleek de elektriciteit op een gevaarlijke manier te zijn afgetapt. Een medewerker van een energiebedrijf heeft de elektriciteit afgesloten. De planten en de benodigde materialen voor de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Naar aanleiding van de ontmanteling zijn een 20-jarige vrouw uit Engelbert en een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole op de Langeleegte heeft de politie twee jongemannen bekeurd. Een 20-jarige man uit Muntendam werd bekeurd omdat hij met een snelheid van 54 km/u door de bebouwde kom reed. Dit betekende een overschrijding van 25 km/u. Een 15-jarige Veendammer werd bekeurd omdat hij vanwege zijn leeftijd niet op een bromfiets mag rijden. Bovendien bleken de remmen niet goed te werken, was de brommer niet verzekerd en was deze niet voorzien van een kenteken. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zuidhorn: vernielingen op dak sporthal

Onbekenden hebben afgelopen weekend diverse vernielingen gepleegd op het dak van een sporthal aan de Sportlaan in Zuidhorn. De vernielingen vielen op nadat morgenochtend lekkages werden geconstateerd in de sporthal. Bij een dakinspectie bleken 22 ontluchtingskanalen te zijn vernield. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vernielingen zich te melden. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief).

Nieuw Scheemda: gewond na ongeval

Een 61-jarige automobilist uit Wagenborgen is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Nieuw Scheemda. Een 72-jarige automobilist uit Nieuw Scheemda zag op de kruising Hamrikkerweg - Scheemderzwaag de andere automobilist over het hoofd en gaf geen voorrang. Gevolg daarvan was dat de twee auto's tegen elkaar botsten. De auto van de man uit Wagenborgen kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder van deze auto is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: auto-inbraken

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag in Hoogezand vier auto-inbraken gepleegd. De inbraken vonden plaats in de wijk Woldwijk. De buit bestond voornamelijk uit goederen die in de auto's waren achtergelaten, waaronder een navigatiesysteem. Ook werden autoradio's gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Musselkanaal, Marktstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 590, aantal overtredingen: 129, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.